Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибираємо підшипники

Ви не впевнені які підшипники вибрати? У цьому керівництві ми розповімо про важливі моменти і факти при виборі підшипників.

Ми також пояснимо які підшипники підходять краще для ваших потреб.

Колесам необхідно 2 підшипника для обертання на осі. Підшипник має великий вплив на швидкість і на відчуття від їзди.

Не беручи до уваги який тип підшипника ви використовуєте, вам варто уникати піску, води і вогкості, так як це суттєво зменшує життя підшипників. Регулярне чищення і змащення підшипників допоможе збільшити їх міцність і швидкість. Подивіться, як ви можете почистити підшипники тут.

Також, проставка потрібна для того, щоб заповнити пустоти між підшипниками і уникнути руйнування підшипника, а також створити чисте обертання, коли осі затягнуті. Розмір проставки залежить від розміру використовуваної осі.

Який тип підшипника найкраще вам підійде:

  1. Ви більшою мірою катаєтеся на вулиці, тоді ми рекомендуємо вам герметичні підшипники змащені жиром, так як ці підшипники найстійкіші до бруду і пилу і вимагають низького або взагалі не вимагають обслуговування.
  2. Ви більшою мірою катаєтеся в приміщеннях, тоді ми рекомендуємо вам відкриті підшипники, які швидко крутяться і легко чистяться.
  3. Вам цікаві швидкість і поїздки на довгі дистанції, тоді ви можете використовувати підшипники високої точності, змащені маслом. Вони крутяться дуже швидко і легко чистяться, але бруд може вивести їх з ладу дуже швидко.

Встановлення підшипників

Підшипник може бути встановлений, якщо натиснути великими пальцями на нього. Якщо підшипник встановлений правильно, він буде на одній лінії з ядром / маточиною колеса. Якщо підшипник нахилений в одну зі сторін, то він встановлений неправильно і скоро зламається під час їзди. Якщо у вас колесо з металевою основою, то можливо у вас виникнуть складності з установкою підшипника. У цьому випадку використовуйте гумовий молоток або квадратний шматок дерева, щоб встановити підшипник.

Ніколи не використовуйте залізний молоток для установки, це зіпсує підшипник і він не буде більше підлягати гарантійній заміні, оскільки це не гарантійний випадок.

Як варіант, ви можете використовувати мастило, щоб помістити підшипник на місце. Пам'ятайте, все зайве мастило повинне бути очищене після установки.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.