Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Все про акумулятори для телефону

Телефон ⎼ це пристрій, який використовується для спілкування. Головною його метою є забезпечення спілкування двох, або декількох людей в реальному часі. Однак, сучасні смартфони здатні не тільки на це, а й на десятки додаткових функцій. Серед найбільш розповсюджених можна назвати наступні технічні оснащення:

  1. Навігація;
  2. Плеєр;
  3. Фото;
  4. Відео;
  5. Електронна книга;
  6. Накопичувач інформації;
  7. Ігри.

Тобто сучасні моделі об’єднали в собі усі функції пристроїв з минулого. Але для того, щоб всі ці функції працювали в смартфонах, передбачене автономне джерело живлення, котре підтримує пристрій в робочому стані тривалий час.

Акумулятори до телефонів ⎼ це, фактично, накопичувачі енергії, котрі дозволяють згодом її використовувати для підтримки роботи гаджету. Вони є пристроєм багаторазового використання з можливістю підзарядки, на відміну від звичайних батарейок, які є одноразовими. Зазвичай виробники використовують два види акумуляторів для своїх виробів: літій-іонні та літій-полімерні. Різниця в них лиш у тому, що в першому варіанті використовується рідкий електроліт, а в другому ⎼ желеподібний.

Головні проблеми акумуляторів

Якщо ваш пристрій почав працювати несправно через поломку в батареї, тоді ви можете придбати нову, завiтавши в інтернет магазин мобільних аксесуарів.

Нижче ми перелічимо головні ознаки поломки АКБ та пояснимо, чи можливо їх відремонтувати.

Перші ознаки проблем з АКБ:

  1. Швидко розряджається та заряджається. Найпопулярніша проблема в роботі пристрою, в центрі якої ресурс, який вже відпрацював свій термін. Головною причиною передчасної поломки є те, що були допущені помилки при експлуатації. В цій ситуації ремонт неможливий.
  2. Пристрій не вмикається. Часто буває така ситуація що увімкнути чи зарядити телефон не вдається: це свідчить про те, що акумулятор знаходиться у стані глибокої розрядки. Виправити ситуацію можна лише з допомогою розгону спеціальним пристроєм.
  3. Здуття корпусу. У цьому разі залишається тільки відправити АКБ на переробку, адже полагодити його неможливо.
  4. Пристрій показує неправильний рівень заряду. Так трапляється у тому випадку, якщо несправно працює контроль управління. Для вирішення цієї проблеми потрібно повністю замінити батарею.

Як правильно заряджати батарею

По-перше, спеціалісти рекомендують використовувати оригінальні зарядні пристрої. Якщо ви використовуєте іншу зарядку ⎼ є ризик того, що вона не підійде гаджету та він набагато швидше вийде з ладу. Коли ви тільки придбали смартфон, потрібно декілька разів повністю розрядити та зарядити його. Так ви можете розкрити повний потенціал батареї, але в наступні рази не допускайте розряду батареї нижче 10%.

Ці нескладні правила можуть підтримувати роботу акумулятора на значно довший період.

"Джерело: mobo.net.ua"



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.