Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати шини для тракторів?

Працездатність сільськогосподарської техніки визначається не тільки раціональним використанням, а й установкою відповідних комплектуючих. Грамотно підібрані шини для трактора дозволяють йому бути більш потужним і маневреним, що призводить до збільшення продуктивності, зниження витрат на паливо, техобслуговування і ремонт.

Переваги хороших шин

Правильно підібрані шины trelleborg для тракторів дозволяють:

  1. скоротити витрати на заправку, техобслуговування і ремонтні роботи;
  2. використовувати максимальну потужність, високу продуктивність і маневреність техніки;
  3. тривалий час (до 14 годин) експлуатувати трактор без втрати початкового рівня працездатності.

Вибір шин

Для грамотного вибору шин використовуються наступні критерії:

  1. Розмірна відповідність нової і замінної покришок. Трактор не зможе повноцінно функціонувати, якщо шини не будуть ідеально підігнані за розміром.
  2. Відповідність малюнка протектора і конструкції покришки типу ґрунту. Якщо ґрунт пухкий і вологий, то шина повинна бути широкою, а відстань між ґрунтозачіпками збільшеною. Для високоадгезивних поверхонь необхідні покришки з максимальнимм проміжками між ґрунтозачіпками. Якщо ж роботи виконуються на вологих або заболочених ґрунтах, то варто віддати перевагу протектору, що володіє покращеними властивостями самоочищення.
  3. Технічні вимоги. На передню вісь необхідно встановити шини, що мають змінний кут нахилу ґрунтозачіпки. Також вони повинні бути оребрені, причому кількість ребер залежить від вологості ґрунту: чим нижча вологість, тим більше поздовжніх канавок. На задні ж колеса слід надягати шини з фіксованим кутом нахилу ґрунтозачіпки. У разі, коли ґрунт дуже сирий, необхідно вибирати автошини, які мають змінний кут нахилу.
  4. Відповідність шин потужності техніки. Вони повинні витримувати максимально можливі навантаження, зазначені виробником. При цьому варто взяти до уваги вагу не тільки трактора, зазначені в технічних документах, але і всього встановленого на борт обладнання. Посилені шини, що володіють підвищеною потужністю, відрізняються від стандартних меншою відстанню між ґрунтозачіпками і/або їх більшою шириною.
  5. Тип і відповідність дисків. Для спецтехніки використовуються радіальні і діагональні шини. Перші відрізняються на третину більшим терміном експлуатації та мають більшу площу контакту з поверхнею, що нагадує прямокутник. Їх застосовують при високих навантаженнях. У діагональних шин площа зіткнення обмежена півколом. Їх використовують при незначному навантаженні на трактор.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.