Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати наркологічну клініку

У великих містах чимале різноманітність пропозицій від клінік і центрів, які займаються лікуванням залежностей і реабілітацією хворих. Нюанси, на які варто звернути увагу в першу чергу.

Сайт клініки

Якщо у медичної організації немає веб-ресурсу, це повинно викликати питання, так як зробити сайт досить просто, особливо для серйозної компанії. Наркологічна клініка Profi-Detox (profi-detox.com.ua) займається лікуванням і реабілітацією нарко та алко залежних з усіма супутніми послугами. Коли в газетному оголошенні не вказано сайт, можна точно не довіряти подібним пропозиціям.

Припустимо, сайт все-таки є. Важливо вивчити всі його розділи:

  1. Інформацію про фахівців, їх фотографії
  2. Про методи лікування
  3. Корисні статті про залежність.

Якщо про клініку або центр раніше ви нічого не знали, краще перевірити фотографії лікарів на їх справжність за допомогою спеціальних сервісів, що дозволяють знаходити однакові картинки. Завантажені зображення представлених фахівців програма покаже схожі фотографії на інших інтернет-ресурсах. Якщо ви знайшли такого «доктора» десь ще і під іншим ім'ям, тоді точно не варто йому довіряти.

Якщо сайт вам сподобався, на його сторінках досить багато корисної інформації, фахівці реальні, далі перевірте ліцензію. У клініки обов'язково повинна бути ліцензія, опублікована на її інтернет-ресурсі і добре читається. Якщо зображення каламутне, то швидше за все це зроблено навмисно, так як ліцензія несправжня. У дозволі на медичну діяльність має бути зазначено:

  1. Види практики, які може вести організація
  2. Адреса, що відповідає реальному знаходженню клініки
  3. Реквізити юридичного представника
  4. ІПН, який варто перевірити на порталі податкової

У виписці ви знайдете точну дату реєстрації клініки, юридична адреса та видані ліцензії. Солідна компанія працює не один рік з початку офіційного оформлення в податкову службу. Дані в ліцензіях повинні збігатися з тими, що вказані на сайті. Не повинно бути відмінностей, суперечностей, що викликають сумніви.

Знайомство з центром реабілітації або наркологічною клінікою

Перед визначенням хворого в клініку краще подивитися її особисто. Зустріч з керівником або головним лікарем допоможуть зрозуміти, чи готові ви довіритися цього фахівця. Вам покажуть умови перебування пацієнтів: палати, обладнання, персонал. Не соромтеся задавати питання:

  1. З чого складається лікування
  2. Які побічні ефекти очікувати від застосовуваних препаратів
  3. Чи є гарантія, що пацієнтові не пронесуть наркотик або алкоголь
  4. Чи проводять роботу з родичами
  5. Чи ведеться психологічна терапія

Якою буде реабілітація?

Подібні та інші питання можна задати на безкоштовній консультації-знайомстві. Якщо щось бентежить, краще з'ясувати це відразу. Якщо клініці нема чого приховувати, персонал відкрито і доброзичливо відповість на всі питання.

Якщо у відповідях «лікарів» і персоналу відчуєте агресію, психологічний тиск, скритність, небажання спілкуватися, то не варто залишатися, краще продовжити шукати клініку або центр, де вам все сподобається.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.