Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Робота за кордоном: на що звернути увагу при виборі вакансії

Після прибуття в іншу країну, треба враховувати наступні аспекти, щоб не нарватися на шахраїв, в особі кадрових агентств. Наприклад вам запропонована робота пакувальник за кордон або зварника, будівельника, механіка, і вам потрібно буде визначитися чи підходить вона вам і реальна вакансія.

Надто вже райдужні перспективи - перший привід насторожитися

Як би дивно це не прозвучало, але надто вже хороша пропозиція про роботу за кордоном має відразу ж посіяти в вас певні сумніви. Дуже вигідні умови співпраці і практично повна відсутність вимог до претендента вакансії - перша ознака можливого шахрайства.

Подумайте самі:

Кадрове агентство обіцяє величезну зарплату, хорошу посаду, прискорену процедуру оформлення всіх необхідних документів і навіть допомогу в освоєнні мови, але при цьому навіть не цікавиться вашим трудовим стажем - чи не це привід задуматися? Нерідко такі компанії одноденки вимагають від претендента енну суму грошей нібито на оформлення паперів.

Отримавши гроші, вони тут же відмовляються від подальшої співпраці з людиною, посилаючись на якісь пункти свого контракту і використовуючи лазівки в законодавстві. Як правило, у них сильні адвокати, і виграти позови досить складно.

Переконайтеся в юридичному статусі компанії

Будь-яка компанія, що займається працевлаштуванням за кордоном, повинна бути офіційно оформлена і мати повноцінний юридичний статус. Перш ніж заводити розмову з співробітниками агентства і надавати їм свої документи, попросіть їх показати вам оригінали або нотаріально завірені копії:

  1. статутних документів компанії;
  2. ліцензії, виданої Міністерством праці;
  3. зовнішньоекономічний договір з хоча б одним з роботодавців в будь-якій європейській країни (а краще кількох).

Якщо ваше прохання будь-яким чином збентежить співробітників і вони відмовляться його задовольнити - не роздумуючи шукайте інше агентство! Ваші вимоги законні і цілком обгрунтовані як для здобувача, налаштованого на серйозне довгострокове співробітництво. Надійна официальная работа для девушек за границей - за посиланням.

Вимагайте запевнення всіх документів

Абсолютно всі документи, які ви оформляєте для отримання роботи за кордоном, повинні бути завірені нотаріусом і мати повноцінні «мокрі» печатки. При цьому вони повинні повністю відповідати міжнародним стандартам візової та трудової документації.

Заздалегідь уточніть питання оподаткування

Абсолютно будь-яка робота за кордоном оподатковується згідно із законодавством країни, на території якої веде свою діяльність компанія роботодавець. У зв'язку з цим доцільно обговорити всі тонкощі оподаткування ще до подачі документів, так як нерідко кадрові агентства оперують сумами заробітних плат без вирахування податків. Трудова угода, складене таким агентством з вашим роботодавцем, може обернутися для вас справжнім рабством, а відмовитися від нього буде ще збитковості, адже в такому випадку вам доведеться оплачувати вартість квитків зі своєї кишені.

Нікому не довіряйте свої документи

Візьміть за правило дуже уважно ставитися до всіх особистих документів. Особливо це стосується паспорта. Якщо працевлаштовує вас організація просить тимчасово довірити їй ваш паспорт і зобов'язується повернути його лише після того, як ви приїдете на місце роботи, з 99% ймовірністю ви маєте справу з шахраями.

Ретельно аналізуйте всі попередні платежі

Якщо компанія, що займається вашим працевлаштуванням за кордоном, вимагає сплатити суму, що значно перевищує вартість оформлення закордонного паспорта і візи - це вагомий привід задуматися. Подібні посередницькі умови ні в якому разі не повинні бути обов'язковими.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.