Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Основні переваги лазерного різання металу

Технологія лазерного різання металу була впроваджена в промислову практику більше ніж два десятиріччя тому і свого часу здійснила справжню революцію в сфері обробки металу. І на сьогоднішній день, даний метод залишається одним з найбільш ефективних і економічних. Сучасний лазерний верстат для різання металу при правильній оптимізації параметрів різання і регулярному технічному обслуговуванні забезпечує високу якість різання.

Особливості та переваги

Однеїа з найважливіших переваг цього виду різання - висока точність і якість різання. З розвитком технології ЧПК і удосконаленням головки лазерного різака точність різу збільшується до 0,02 міліметра. На додаток до високого рівня точності важливо відзначити все більш скорочення часу різання.

Крім швидкості і точності, однією з основних переваг, якою володіє лазерная резка Днепр є відсутність контакту між ріжучим інструментом і матеріалом. Основною проблемою інших традиційних методів різання є температура, яка може пошкодити матеріал. Завдяки допоміжному газу і вищесказаному ця проблема майже не існує при лазерному різанні.

Примітно, що верстат для лазерного різання може використовуватися не тільки для металу, але також і для пластику, кераміки, дерева і скла. Лазерна технологія також може використовуватися для гравіювання. Ще один плюс - процес лазерного різання відбувається з мінімальним втручанням оператора.

Недоліки технології

Крім очевидних переваг, пов'язаних з цим типом різання, є і свої недоліки. Одним з основних недоліків є поява диму при різанні штучних матеріалів, наприклад пластику. Для подолання цього недоліку на ринку існує кілька різних рішень, які відносно дорогі і складні в реалізації. Ще одна з проблем лазерного різання - це догляд за чутливими компонентами лазерної головки. Установка вимагає регулярного технічного обслуговування кваліфікованим фахівцем.

Також до недоліків технології можна віднести високу вартість самої системи, сувору техніку безпеки, високе енергоспоживання.

Ефективність і якість різання багато в чому залежать від правильного налаштування параметрів верстата: положення фокуса, потужність, лазера, діаметр сопла, робочий режим, швидкість різання, ступінь поляризації, тиск і т.д.  Чим товстіший матеріал, тим складніше його різати.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.