Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Анатомія рибальських гачків та їх види

Рибальський гачок, саме той відмітний атрибут, без якого не обходиться жодна риболовля. З цією важливою і основоположним елементом оснастки знаком кожен рибалка без винятку. Але більшості початківців в такому цікавому занятті, як рибальство свої перші кроки не завжди зрозумілі принципи підбору підходящого під умови лову аксесуара.

Швидше за все, труднощі виникають через відмінності в позначеннях пропонованого в торгових точках товару. Адже численні виробники маркують розміри гачків для риболовлі на яку відрізняються один від одного методикам, а в літературних та інших інформаційних джерелах подається матеріал не завжди коректно відображає суть грамотного підбору, видаючи нумерацію під одну загальну гребінку, що вводить в оману недосвідченого рибалки.

Ця стаття допоможе розібратися з відмінностями в класифікації гачків, дізнатись, які бувають крючки для джиг головок, і вникнути в суть конструктивних особливостей цієї складової оснащення, а також увазі читача будуть представлені найбільш відомі виробники, що випускають рибальські гачки.

Які бувають класифікації гачків

Одним з першорядних критеріїв вибору є розмір рибальського гачка. Саме цей параметр вироби відіграє важливу роль в лові певної за габаритами риби. Підбирати величина аксесуара повинна дозволяти надійно закріпити необхідну за обсягом наживку, яку без особливих зусиль зможе проковтнути риба. У багатьох рибалок викликає здивування той факт, що на прилавку магазина він зауважує товар, що позначається одним і тим же номером, але візуально відрізняється один від одного габаритами в кілька разів.

Якраз таки це і є той випадок, коли номери гачків позначені по радикально розходяться в методології визначення розміру класифікацій. Так уже склалося, що на сьогоднішній день найчастіше ми стикаємося з декількома основними видами маркування, про нюанси формування яких, буде наша подальша і більш докладну розмову.

Логічною і простий для сприйняття є наша, вітчизняна класифікація гачків. Без всякого роду зайвих підрахунків і здогадок по одному лише числовим значенням аксесуара можна з легкістю розібратися в розмірі гачка. До того ж і шкала нумерації вибудувана за принципом зростання, чим більше число, тим крупніше виріб, що більш зрозуміло при підборі потрібного під умови лову варіанту. Числове значення за методикою вітчизняної класифікації присвоюється на основі відстані, відміряють від цівки до жала, а це, простіше кажучи, звичайна ширина гачка.

Важливо! Модельний ряд у вітчизняній лінійці аксесуарів починається з числового значення 2 і закінчується найбільшим числом, а отже, і виробом під номером 16.

Щоб визначити номер гачка, досить елементарного проміру. Але варто відзначити, що в міжнародній рибальській сфері ця методика не є популярною і в основному її застосування використовується в нашій країні і суміжних країнах пострадянського простору.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.