Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

З якої тканини шиють сукні? Плюси і мінуси різних матеріалів

Сукня стала для жінок не тільки нарядом для святкового вечора, але і зручним одягом для повсякденного використання. Залежно від стилю сукні, сезонності і фасону використовуються різні тканини для його пошиття. Рекомендується звертати увагу на властивості тканини і особливості догляду за нею, щоб мати в гардеробі не тільки красиву, але і нескладну в носінні і догляді річ.

Види тканин, які використовують для пошиття одягу

Серед різноманіття натуральних і штучних тканин вибрати для себе відповідний варіант буде непросто. Щоб придбати ткани оптом украина - переходьте за посиланням. Нижче представлені поширені види платтяних тканин, їх переваги та недоліки.

Льон

Натуральна тканина, ідеальна для літніх моделей суконь. Серед переваг варто виділити стійкість до розтягування, розвитку бактерій. Матеріал дозволяє шкірі «дихати», що дає неймовірне відчуття комфорту при носінні одягу спекотним літом. Є гіпоалергенним. Використовується для пошиття повсякденних і літніх суконь. Недолік у льону тільки один - він дуже легко і швидко мнеться. Також не рекомендується прати одяг з чистого льону в автоматичній машинці - це може спровокувати його усадку.

Бавовна

Тканина підходить для створення повсякденних і романтичних суконь, а також в стилі Бохо. Добре сідає по фігурі і не створює дискомфорту. Бавовна не викликає алергічну реакцію, приємна до тіла і не збирає в собі статичну електрику. З нею легко працювати, а вартість цілком доступна. Однак і недоліки у такого матеріалу є - він легко мнеться, абсолютно не тягнеться, нееластичний.

Поліестер

Часто використовується при пошитті одягу, в тому числі і суконь. Однак підходить тільки для моделей, які не будуть щільно прилягати до тіла. Серед переваг матеріалу потрібно відзначити високу стійкість до зношування і усадки, хорошу функцію драпірування, міцність і збереження первісного кольору. Якщо на плаття з поліестеру потрапить випадково вода - воно досить швидко висохне. До недоліків відноситься ризик появи алергії на матеріал, тому він не підходить для власниць чутливої шкіри.

Шовк натуральний

Ніжний, витончений, сяючий і неймовірно красивий шовк дозволяє створювати такі ж сукні для жінок і дівчат на різні урочисті заходи та святкові події. До переваг шовку потрібно віднести його легку і повітряну фактуру, міцність в носінні і довговічність. Такий матеріал не викликає алергії і дарує комфорт при носінні. До недоліків відноситься висока вартість, а також важливість дбайливого догляду за тканиною. Прання рекомендується тільки в делікатному режимі, а зберігання в розвішеному вигляді.

Вовна

Матеріал для пошиття суконь на весну-осінь і зиму. Залежно від фасону і сезонності можна вибирати вовну будь-якої товщини, властивостей і щільності. До переваг слід віднести хорошу здатність тримати форму, зберігати тепло і одночасно не накопичувати в собі сторонні запахи. До недоліків вовни відноситься високий ризик усадки при пранні. Особливу увагу потрібно приділити догляду за сукнею з вовни, щоб вона служила не один сезон.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.