Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно встановити струни на укулеле

Почнемо з 4 струни, самої верхньої. Беремо струну і протягуємо в відповідний отвір на струнотримачі у напрямку від грифа.

Далі беремо кінчик струни, який виліз з струнотримача ззаду, перекручуємо через основний відрізок струни, і далі підсовує під утворилася "петельку".

Далі цей же кінчик струни перекручуємо через петельку 2 рази таким чином, щоб в результаті кінчик струни виліз за струнотримач до площини корпусу укулеле і у напрямку до стороні першої струни. Більше про навчання грі на укулеле можна дізнатись на сайте.

Важливо! коли накручуємо петельку, починати накручувати в тому напрямку, при якому потім откусаний кінчик струни буде дивитися вниз (в сторону першої струни). Інакше є шанс, що при грі на укулеле ці гострі кінчики будуть стирчати вгору і дряпати праву руку..

Тепер можна сильно затягнути петельку. Для цього основний відрізок струни тягнемо в сторону грифа, а кінчик струни за струнотримачем притягуємо до корпусу укулеле.

Кріпимо струну на кілковий механізм

Протягуємо закріплену на струнотримачі струну в отвір на колкового механізмі. Важливо залишити невеликий запас струни, щоб його вистачило на кілька витків навколо кілочка.

Перегинаємо вгору кінчик струни, який виліз з кілочка і фіксуємо його пальцем. Далі починаємо крутити кілочок, тим самим накручуючи струну на нього. При цьому, бажано накручувати відрізок струни тримати в натягу і притискати до площини грифа в районі верхнього поріжка, щоб струни правильно накручувалася на кілочок.

Ще дуже важливий момент - правильно вибрати напрямок накручування струни на кілочок. Струна повинна накручуватися на кілочок від центру осі грифа.

Натяг струни і обробка зайвих відрізків

Натягуємо струну до стану, коли вона натягнеться досить сильно і почне звучати, якщо її посмикати.

Далі бажано оглянути обидва вузла з'єднання струни з укулеле і перевірити, щоб там все було надійно і нічого не розтягнулося і не пута.

Потім необхідно відрізати надлишки струни з обох сторін кусачками. Важливо при цьому залишити відрізки по 5мм, щоб вузли з'єднання не розійшлися. У підсумку, на струнотримачі залишився стирчить кінчик струни повинен дивитися вниз до корпусу.

Усе. Струна встановлена правильно. Тепер повторіть весь процес з іншими струнами.

Попереднє налаштування укулеле

Після того як встановили всі 4 струни, можна переходити до першого налаштування укулеле. Для цього добре підійде звичайної камертон. Необхідно постаратися на слух натягнути всі струни, підігнавши їх під ноти, які Ви почуєте в камертоні.

Точне налаштування укулеле

Після початкового налаштування бажано почекати якийсь час, щоб струни розтягнулися до робочого стану і перестали турбуватися. Процес розтягування струн може тривати кілька днів. Тоді Вам просто доведеться часто підлаштовувати інструмент. Хоча, перший час, Вам все-одно доведеться часто підлаштовувати укулеле 🙂 Від цього нікуди не дінешся 🙂

Коли струни перестануть сильно тягнутися, можна скористатися програмою-тюнером для Android / MACos. Або "живим" тюнером-прищіпкою.

Проблеми з цієї теми

Колки можуть спускати лад, якщо тільки укулеле за 1000р. і вони зроблені як у скрипки - просто кілочки вставлені в голову грифа. Зараз всі нормальні укулеле мають нормальні кілки з механізмами. Вони не можуть спускати лад.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.