Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно вибрати найкращий і якісний ламінат для будинку

Для чистової обробки підлоги все частіше застосовується ламіноване покриття. Виробники цього виду продукції значно підвищили її якість, і в даний час ламінат практично не поступається за експлуатаційними характеристиками і декоративним властивостям виготовленому з натурального дерева паркету.

Пішли в минуле часи, коли через шість років ламіноване покриття зношувалося, зараз термін його служби складає більше двадцяти років. При цьому питання, який ламінат краще, залишається актуальним. Для правильного вибору матеріалу необхідно визначитися з його класом зносостійкості та іншими робочими параметрами.

Оцінимо ламінат як підлогове покриття

Підлогове покриття, виготовлене з ламінату, візуально нічим не відрізняється від паркетної підлоги, але при цьому вартість його облаштування істотно нижче. Споживачі цінують цей оздоблювальний матеріал за оптимальне співвідношення ціни і експлуатаційних властивостей. До плюсів ламінованого покриття відносяться:

  1. нескладна установка;
  2. легке видалення слідів механічних пошкоджень;
  3. екологічна чистота;
  4. чудові антибактеріальні властивості;
  5. довгий термін служби;
  6. велика область використання.

Крім того, таке покриття має високі декоративні властивості, воно достовірно імітує фактуру будь-якого натурального матеріалу. Різноманітність забарвлень, які має ламинат Egger, дозволяє вдало вписати його в інтер'єр практично будь-якого приміщення.

До недоліків ламінату відноситься те, що для його укладання потрібно ретельно вирівнювати підстава, інакше замкові з'єднання швидко розхитуються, і підлогу починає скрипіти. Крім цього, при проникненні вологи всередину настилу покриття деформується і приходить в непридатність.

Справедливості заради, треба відзначити, що вищезгадані негативні якості піддаються коригуванню правильним укладанням і спеціальними засобами обробки.

Корисно розібратися: з чого і як зроблено покриття

Для того, щоб зрозуміти, який саме ламінат найкраще, і як правильно експлуатувати покриття, корисно розібратися, з чого і як він зроблений. Структура матеріалу складається з декількох шарів, що мають своє функціональне призначення:

Виконане з акрилатной або меламіновою смоли покриття утворює зовнішній захисний шар. Він оберігає матеріал від впливу вологи і механічних пошкоджень, від чого багато в чому залежить термін служби виробу.
Наступний шар має декоративне призначення. У дорогих модифікаціях він виготовляється з дерев'яного шпону, в більш дешевих - зі штучного матеріалу з надрукованим на ньому малюнком.
Просочений смолою на основі меламіну, так званий крафт-картон, утворює ще один шар. Він має захисну функцію.

Замкові з'єднання розміщуються в наступному шарі, що повідомляє жорсткість всьому виробу. Він виготовляється методом гарячого пресування подрібненої деревини за спеціальною технологією.
Останній шар має шумоізолюючі і вологозахисні якості. Він виконується з полімерного матеріалу або обробленої спеціальним чином паперової основи.

У процесі виробництва застосовуються високі температури і тиск, за допомогою яких створюється міцна непорушна зв'язок між шарами ламінату. Це обумовлює хорошу опірність виготовленого з нього покриття впливу вологи і механічних навантажень.

Для збільшення міцності іноді навіть використовують прошарку з металу у вигляді спеціальних вставок.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.