Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Які матраци краще, пружинні або безпружинні?

Знати все про ортопедичні безпружинних матрацах дуже важливо для споживачів. Необхідно вивчити огляд моделей без пружин: середньої жорсткості, жорстких і м'яких версій. Також варто розібратися, які матраци краще: пружинні або безпружинні зразки.

Особливості

Матраци без пружин можуть бути оснащені різними наповнювачами. За своїми характеристиками
беспружинные матрасы як мінімум не поступаються зразкам, оснащеним пружинами. Найчастіше такі вироби отримують з 2 блоків: чохла і основного шару. Для останнього використовують як синтетичні, так і природні матеріали. Деякі моделі легко скручуються в рулони.

За структурою безпружинні матраци в основному схожі на плиту. Виробники закономірно заявляють про високі практичні якості своєї продукції. Але треба розуміти, що ортопедичні матраци - не означає найзручніші для переважної більшості людей. Вони переважно підходять для дітей і для тих, хто страждає захворюваннями опорно-рухового апарату.

Люди похилого віку часто відчувають від них дискомфорт, а також проблеми нерідко виникають у звиклих до звичайного м'якому ложу.

Ортопедичне вплив досягається за допомогою згинання, пропорційного наданої навантаженні. Коли сплять на такому матраці, можна розраховувати зазвичай на приємний і безтурботний сон. Найчастіше конструкція містить кілька наповнювачів одночасно. Конструкція продумується дуже чітко і раціонально, до роботи залучають найдосвідченіших фахівців з опорно-руховому апарату.

Які матраци краще, пружинні або безпружинні?

Як уже неважко зрозуміти, це багато в чому питання особистих переваг. Якщо склався вже певний пріоритет, ламати його спеціально не треба, правильніше просто використовувати звичний зразок. Всупереч популярним уявленням, число пружин, їх наявність або відсутність впливають на сон куди менше, ніж вважається. Якщо вибір того чи іншого варіанту заснований на лікарських приписах, то тут також все кристально очевидно.

Якщо ж немає ніяких особливих побажань, то можна вибирати як пружинні, так і безпружинні моделі, орієнтуючись на їх індивідуальні особливості. Сучасні конструкції, позбавлені пружин, роблять з тих речовин, які в пружних версіях застосовуються для настілки:

  1. природний і синтетичний латекс;
  2. холлофайбер;
  3. койра кокоса;
  4. меморікс.

Часто застосовують як один матеріал, так і складні їх комбінації. Ціна беспружинних модифікацій сильно варіюється, тому можна вибрати матраци різної цінової категорії. Експерти відзначають:

  1. відсутність сторонніх вібрацій;
  2. безшумність роботи навіть в інтенсивному режимі кілька років поспіль;
  3. спрощення доставки;
  4. можливість повністю розкрити характеристики матеріалів;
  5. міцність;
  6. відсутність пенополіуретанового короба по периметру;
  7. підвищену вартість високих безпружинних моделей, тому що в них більше натуральних наповнювачів;
  8. відсутність зонального ефекту.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.