Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Інтервальний таймер Табата - що це таке?

Інтервальний таймер Табата є невід'ємною частиною інтенсивного інтервального тренування. Ви можете використовувати цей зручний таймер для своїх домашніх тренувань. Він повністю налаштований - вам залишається тільки збільшити кількість раундів по своїх силах. Якщо ви ще не знаєте що це таке, то рекомендуємо вивчити:

  1. Велике вікно «тренування». Показує загальний час всього тренування разом з подготовочним часом.
  2. Таймер (інформацію про який можна подивитись тут) веде зворотний відлік.
  3. Підготовка. Час на підготовку перед початком тренування. За замовчуванням встановлено 10 секунд. Цього вистачає щоб натиснути старт і підійти до місця тренування. Для зміни часу підготовки, а також всіх нижченаведених пунктах пропуску через правого меню необхідно клацнути по необхідному пункту і натиснути + або -.
  4. Робота. Час в секундах на один інтервал. За замовчуванням встановлений на 20 секунд. Рекомендуємо так і залишити. Менше ставити не варто.
  5. Відпочинок. За замовчуванням налаштований 10 секунд. Змінювати в більшу сторону не варто.
  6. Раунди. За умовчанням встановлено 8 раундів, які дорівнюють 4 хвилинах тренувань (20 сек роботи + 10 сек відпочинку по 8 разів це 4 хвилини). Рекомендуємо саме перше тренування провести протягом 8 раундів, але в подальшому встановлюйте 16 і більше.
  7. Цикли. Це Табата-цикли для раундів. Наприклад якщо зробити цикл 2, а раундів 8, то тренування триватиме два рази по 8 раундів. Замість того, щоб змінювати кількість раундів - можна міняти кількість циклів. Ідеальне Табата-тренування буде складатися з 8 раундів по 3 цикли.

Тренування за системою Табата: що це таке і в чому суть вправ

Дивно, але тренування по системі Табата триває всього 4 хвилини! При цьому ефект рівносильний повноцінному годинному фітнесу. Розповімо про всі достоїнства даного виду фізичних навантажень, а також про правила виконання. І, звичайно ж, рекомендуємо подивитися корисні відео по темі!

Суть тренування Табата

Даний метод носить ім'я свого творця - доктора з Японії Ізумі Табата.

Тренування інтервальна, характеризується високою інтенсивністю. Суть полягає в тому, що ви 20 секунд виконуєте вправу на межі своїх сил, а наступні 10 секунд відводите на відпочинок.

Таким чином, за 4 хвилини ви встигаєте зробити 8 підходів. Раунди можуть повторювати одне і те ж вправу, але найчастіше це 8 різних варіантів.

Переваги Табата

Інтенсивне жироспалювання

Табата для схуднення - це відмінний вибір! Адже в процесі цього тренування витрачається 15 ккал в хвилину. Це чудовий показник для тих, що худнуть. Наприклад, при хвилині спокійного бігу витрачається всього 9 ккал.

Також тренування сприяє прискоренню обміну речовин. Навіть після заняття Табата, ваш метаболізм працює в прискореному режимі близько півгодини.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.