Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати іригатор?

Іригатор якісно очищає порожнину рота за допомогою тонких цівок води, вимиваючи непомітні шматочки їжі з важкодоступних місць. Така обробка видаляє до 99,9% шкідливих бактерій, значно знижуючи ризик запалення ясен. Сьогодні ми розповімо, як вибрати іригатор.

На що звернути увагу при виборі іригатора?

Враховуйте наступні моменти під час вибору:

  1. Максимальний тиск впливає на ефективність очищення. Оптимальний рівень - від 500 до 700 кПа. Більший тиск потрібен для професійного чищення та профілактики запалень в важкодоступних місцях. А менший запобігає подразненню чутливих ясен і захищає ортодонтичні конструкції від пошкоджень.
  2. Частота пульсацій струменя також впливає на продуктивність і швидкість очищення. Необхідний мінімум для видалення шматочків їжі між зубами - від 1200 до 1500 імпульсів в хвилину. Більш висока частота дозволяє позбавлятися від найтоншого нальоту і мікроскопічних бактерій, але може викликати неприємні відчуття при високій чутливості ясен.
  3. Щоб вибрати найкращі ирригаторы сайт с каталогом для сім'ї, зверніть увагу на кількість режимів роботи. Якщо ви плануєте користуватися ним самостійно, буде досить 1-3 рівнів тиску. Для пари краще вибирати модель з 4-5 режимами роботи. А для сім'ї з дітьми підійде іригатор, що пропонує 6-10 рівнів тиску.
  4. Кількість насадок не має бути меншою, ніж число користувачів. Навіть близькі родичі і члени сім'ї не можуть ділитися ними один з одним - це підвищує ризик розвитку хвороб. Насадки відрізняються і за функціями - одні створюють точковий пульсуючий струмінь, інші швидко видаляють наліт спіральним потоком, а треті освіжають порожнину рота крапельним душем. Для однієї людини підійдуть іригатори з 1-3 насадками, для пари - з 4-6, а для сім'ї з дітьми - з 7-12.
  5. Щоб знати, який іригатор вибрати для дому та для поїздок, враховуйте джерело живлення. Стаціонарні моделі працюють від мережі - вони краще справляються зі стійким нальотом, але їм потрібне підключення до розетки. Портативні прилади отримують живлення від вбудованого акумулятора або змінних батарей - ними можна користуватися в будь-якому місці, де є чиста вода.

Як вибрати іригатор для порожнини рота, який підійде саме вам? Враховуйте додаткові характеристики:

  1. можливість використання бальзаму з приємним смаком, ароматом і знезаражувальними властивостями;
  2. аерація води для більш ефективної чистки за рахунок насичення рідини мікроскопічними бульбашками повітря;
  3. блокування при відсутності води захистить насос від пошкоджень;
  4. насадки для догляду за брекетами, коронками, імплантати, «мостами» та іншими ортодонтичними конструкціями.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.