Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Банк донорської сперми - що треба знати

Іноді трапляється так, що довгоочікувана вагітність ніяк не наступає. Нетерпляче очікування поступово змінюється відчаєм, приходить пора численних медичних досліджень та інше. І все одно жодна з зроблених спроб не приносить результату. Що ж робити?

Насправді навіть в самому безвихідному випадку є безліч варіантів вирішення проблеми. Один з найбільш ефективних - це звернення по допомогу в банк сперми і запис на процедуру донорської інсемінації.

Що це таке?

Донорська інсемінація - медична процедура штучного запліднення пацієнтки насінням донора. Процедура дає результат з імовірністю 15% на 1 лікувальний цикл, 60% на 6 проведених циклів. Детальніше про це можна дізнатись тут.

Все частіше саме це рішення приймають сімейні пари, неможливість мати дітей у яких обумовлюється безпліддям чоловіки, викликаним азооспермией (повна відсутність сперматозоїдів), олігозооспермією (кількість сперматозоїдів менше необхідного для настання вагітності рівня) і т. п. У таких випадках донорська інсемінація гарантує не тільки результат, а й наявність у дитини генетичного матеріалу матері, а також можливість спільного переживання вагітності.

Найчастіше питання стосуються вибору донора, його здоров'я. Бажання переконатися в тому, що дитина не успадкує ніяких небажаних захворювань цілком природно і закономірно. Для максимальної ясності ми пропонуємо Вам ознайомитися з процедурою відбору донорського матеріалу, що практикується в Клініці.

Як відбираються донори сперми

Проводиться бесіда між нашим консультантом і бажаючим стати донором. Кандидату ставлять запитання, що виявляють рівень його інтелектуальних здібностей, його цілі і устремління, життєві плани і інтереси і дозволяють отримати загальне уявлення про стан його здоров'я, про його спосіб життя, про стан здоров'я всіх членів його сім'ї, про можливі фамільних хронічних захворюваннях.

Здійснюється повномасштабне медичне обстеження, яке відсіває до 90% кандидатів в донори. Здаються аналізи крові, сечі, аналізи уретрального мазка, аналізи на венерологічні захворювання та інше.
Решта 10% кандидатів отримують детальну юридичну консультацію про права та обов'язки донорів, проходять повторну консультацію уролога, психіатра, генетика і терапевта.

Береться дослідний зразок сперми. Він ще не включається в банк! Він заморожується і витримується в ізольованому контейнері не менше 6 місяців. За ці півроку донор ще як мінімум два рази піддається обстеженню зі здачею аналізів на ВІЛ, гепатити В і С, сифіліс, цитомегаловірус, гонорею, хламідіоз, трихомоніаз, уреаплазмоз, мікоплазмоз, вірус папіломи людини, генітальний герпес і інші захворювання.

Тільки в разі багаторазово повторюваного негативного результату аналізів сперма донора може бути використана для запліднення.

В даний час клініка реалізувала програму з обстеження донорів сперми на найбільш часто зустрічаються мутації: фенілкетонурія, муковісцидоз, нейросенсорна туговухість, спінальної-м'язова аміотрофія, адреногенітальний синдром. Частота носійства по кожному із зазначених захворювань становить близько 1 на 35-40 осіб. Іншими словами, мінімум одна з мутацій є у кожного десятого дорослого жителя Європи. При вступі цих людей в шлюб ймовірність народження хворої дитини становить 25%.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.