Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як створити гарний ландшафтний дизайн своїми руками

Ландшафтний дизайн не тільки перетворює місцевість навколо заміського будинку, але і наповнює гармонією присадибна ділянка біля дачі. У цьому виді мистецтва відбивається єдність навколишньої природи і людини. Ділянка повинна мати вигляд, який відповідає вимогам естетики, тому недостатньо застелити газоном землю навколо дачі або розбити клумбу, щоб перетворити свій заміський будинок. Допоможуть в облаштуванні ландшафтні дизайнери green.cn.ua.

Як знайти свій стиль?

Для багатьох людей, які бажають створити сад мрії, вибір правильного стилю виявляється досить складним завданням. Це непросто навіть для професійних садівників і ландшафтних дизайнерів. Кожен стиль «має свої правила», в ньому переважають різні види рослин, елементи малої садової архітектури. Всі елементи повинні гармоніювати один з одним. Ідеальна точність не потрібна, важлива загальна атмосфера стилю.

Перш ніж садити дерева і чагарники, потрібно продумати, чому слугуватиме сад, як планується використовувати простір навколо будинку. Ландшафт потрібно планувати так, щоб він підходив для всієї сім'ї, враховуючи спосіб життя, потреби домочадців і можливості подальшого догляду. Не так складно розбити гарні клумби, посадити сад і город з безліччю рослин, як знайти час для їх вирощування.

Перш ніж вибрати стиль майбутнього саду:

  1. Треба подумати, чи є час і бажання вирощувати рослини, або садові рослини повинні бути невибагливі в догляді.
  2. Вибір стилю саду - складне завдання. Більшість людей хоче оформити щось, що бачили раніше. У більшості випадків краще правило - «чим менше, тим краще».
  3. Сад повинен добре поєднуватися з навколишнім середовищем і будинком.

Багато садів створені в регулярному стилі, де всі елементи мають чіткі форми і призначення. Однак найбільш популярний вільний, змішаний, неформальний стиль, що поєднує багато стилів. Якщо обраний регулярний сад, геометричний, наприклад, на основі прямих ліній, посадка рослин також повинна зберігати цю тенденцію.

Стиль оформлення ландшафту повинен гармоніювати з навколишнім середовищем - елементами ділянки і тим, що знаходиться за його межами. Стилі дизайну і методи посадки рослин численні. Звичайно, багато зустрічали термін «французькі сади», виглядають, як ідеальні геометричні фігури, правильні і симетричні візерунки, що нагадують натуральні килими. Або «англійські ландшафти», де домінують газони, великі клумби неправильної форми. Багато хто чув про японських садах, в яких переважають простота, гармонія, характерні кам'яні поверхні.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.