Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Барбершоп - справжня чоловіча перукарня

Той, хто цікавиться новинами в Україні, напевно час від часу зустрічає замітки про нові барбершопи, що відкриваються в містіах країни, про обслуговування в них і т. д. Що ж таке барбершоп і чи є у нього принципові відмінності від більш звичної всім перукарні?

Про основні особливості барбершопа

Сьогодні довго шукати барбершоп в Україні не потрібно, адже в цьому великому місті вже відкрилося чимало таких закладів. Барбершоп - це перукарня для чоловіків, але в ньому можна не тільки підстригтися, але і замовити професійну стрижку вусів і бороди. Крім того, в барбершопі https://zirulnik.com/ можна пропустити стаканчик улюбленого віскі або пива, поспілкуватися з друзями і як слід відпочити в чоловічій компанії. Для багатьох чоловіків барбершопи стали свого роду клубами, в яких можна насолодитися особливою атмосферою і на якийсь час забути про роботу.

Трохи про історію барбершопів

Перші подібні заклади з'явилися в США в 30-х роках минулого століття. Це були невеликі перукарні, в які приходили тільки чоловіки для того, щоб підстригтися, поголитися і обговорити актуальні новини. Але в повоєнний час вони втратили свою популярність. На території пострадянського простору барбершопи почали масово відкриватися вже в 21 столітті. В Україні сьогодні працює багато таких закладів, в тому числі і мережевих.

Риси справжнього барбершопа

В ідеалі весь персонал барбершопа складається виключно з чоловіків. Правда, зустрічаються барбершопи і з перукарями-жінками, але це можна вважати винятком з правил.

У перелік послуг барбершопа входять чоловіча стрижка, в тому числі і бороди і вусів, масаж обличчя, манікюр, а також гоління. Для гоління майстра в чоловічих перукарень зазвичай використовують класичні небезпечні бритви, які сьогодні є справжньою екзотикою.

У багатьох барбершопах є спеціально обладнані зони для відпочинку відвідувачів. У зоні для відпочинку може бути бар, звукова апаратура, телевізор і навіть ігрові приставки. Чоловік, який чекає своєї черги, може випити пару стаканчиків свого улюбленого напою і розслабитися, насолоджуючись музикою, фільмом або грою на приставці.

Чоловікові, який ніколи не був в барбершопе, можна настійно рекомендувати відвідати його хоча б один раз. Це дасть йому нові враження, і цілком можливо, що в майбутньому відвідування улюбленого барбершопа стане для нього приємною традицією.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.