Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як часто потрібно заправляти кондиціонер в автомобілі

Звичайні спліт-системи, які встановлюються на житлових будинках та інших будівлях, здатні працювати без заміни холодоагенту весь термін експлуатації. Але в автомобілях, на яких всі з'єднання під час тряски відчувають додаткове навантаження, охолоджуючий контур може втратити герметичність.

На нових транспортних засобах заправка автокондиционера часто не потрібна протягом 4-6 років після початку експлуатації, якщо не було механічного пошкодження даного вузла. Але з часом буде потрібно дозаправити охолоджуючий контур до рекомендованого тиску або повністю замінити в ньому масло і холодоагент.

Обслуговування системи

Іноді автомобільний кондиціонер починає працювати гірше через забруднення його радіатора. Це часто відбувається під час сезонного поширення тополиного пуху, комах і після тривалої їзди по курних і брудних дорогах.

Якщо тиск в системі кондиціонування знаходиться на рекомендованому рівні, чистка радіатора допомагає відновити експлуатаційні характеристики кліматичної системи.

Коли потрібна дозаправка автокондиціонера

Герметичність з'єднань з часом може частково порушитися, що призводить до падіння тиску холодоагенту до 1,5 бар і нижче. Ознакою цієї несправності буде зниження ефективності роботи кліматичного обладнання.

У такій ситуації допоможе дозаправка системи фреоном або іншим газом, який використовується в автомобілі даної моделі. Після цієї операції працездатність клімат-контролю повернеться до своїх нормальних показників на 6-12 місяців.

Коли потрібен ремонт і повна заправка автокондиціонера?

Повна втрата тиску в холодному контурі відбувається через розгерметизацію системи. Це відбувається при появі тріщин в місцях пайки, на трубках і після механічного руйнування деталей. У такій ситуації потрібно комплексне обслуговування кондиціонера на спеціалізованому сервісі, в якому є обладнання для ретельної пайки зношених з'єднань, заміни зношених трубок, повного видалення холодоагенту і масла з подальшою їх заміною на нові.

Для кожної моделі обладнання потрібен відповідний холодоагент і компресорне масло з відповідними характеристиками. Інформацію про ці деталі і їх обсязі для конкретної моделі авто можна дізнатися з офіційного керівництва по експлуатації даного транспортного засобу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.