Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати комп'ютерне крісло

Розібратися у величезному асортименті комп'ютерних крісел непросто. Навіть якщо ваш вибір - ергономічне крісло, варто звернути увагу на безліч деталей, наприклад можливість регулювання глибини сидіння, висоту підлокітників, тип коліщаток і багато іншого.

Сядьте в крісло: між вами і краєм сидіння з обох сторін має бути не менше 3 см.

Встаньте перед кріслом: край сидіння має перебувати на рівні ваших колін. Знову сядьте і перевірте, чи є можливість регулювати висоту сидіння з цього положення, опускаючи його як вище, так і нижче.

Потім перевірте, чи можна відрегулювати нахил сидіння так, щоб таз був вище рівня колін. Це важливо для забезпечення правильної підтримки нижньої частини хребта. Якщо такої функції у крісла немає, виручать ортопедичні подушки для сидіння.

Дізнайтеся, чи можна відрегулювати висоту спинки, щоб її верхній край був трохи вище плечей. В іншому випадку вибирайте компьютерное кресло, чия спинка вище.

Зверніть увагу на можливість змінювати кут нахилу спинки, щоб вам було комфортно працювати, відкинувшись назад.

Буде краще, якщо є можливість висоту сидіння підлаштувати під себе так, щоб ступні знаходилися на підлозі.

Важлива підтримка попереку, щоб при тривалому сидінні можна було забезпечити нижню частину хребта додатковою підтримкою, зберігши його природне положення. Якщо у спинки крісла немає такої функції, виручить ортопедична накладка на стілець.

Зручніше працювати на поворотному стільці, щоб мати можливість легко дотягнутися до різних куточків столу.

Порада: Гарне крісло обладнане не просто газліфтом для підйому і спуску сидіння, а декількома механізмами, які максимально підлаштовуються під вагу, ріст і пропорції тіла сидячого. Якщо ви не обмежені в бюджеті, розглядайте крісла, які забезпечують відразу підтримку попереку, підлаштовуються під ширину і довжину рук, у яких регулюються ширина і висота спинки, кут нахилу сидіння і спинки, а також її опір (в залежності від ваги сидить).

Додатково

Підлокітники підтримують руки і плечі, не створюючи зайвого приводу для того, щоб сидить сутулився і перенапружував область плечового пояса. Бажано, щоб була можливість регулювання висоти і ширини підлокітників.

Сітчаста спинка може бути непоганою альтернативою звичайної, особливо в літню пору.

Коліщатка можуть бути розраховані на тверді або м'які підлоги. У першому випадку на них є м'які насадки або вони зроблені з матеріалу, який не дозволяє пошкоджувати підлогу, а в другому - насадки з пластика, які краще підходять для килимових покриттів. Якщо у крісла пластикові колеса, можна захистити паркет або ламінат, постеливши під стілець невеликий килимок.

Більшість крісел розраховані на людину, чия вага не перевищує 110 кг. Для більших людей виготовляють спеціальні моделі, здатні витримати вагу до 350 кг завдяки своїй конструкції, формам і міцнішим матеріалами.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.