Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибираємо ПВС провід від Pro100Kabel

ПВС провід це гнучкий мідний провід зі скрученими жилами має полівінілхлоридну ізоляцію і таку ж оболонку. Досить часто його плутають з ПВСП проводом, який має таку ж структуру, але паралельне розташування жил. У нашій статті ми розглянемо основні характеристики проводу ПВС, а також сфери застосування і властивості.

Ізоляційний матеріал

Своєю назвою провід в вінілової оболонці з'єднувальний зобов'язаний матеріалу, який використовується для ізоляції струмоведучих частин - полівінілхлоридній смолі. Вона не горить на повітрі, морозостійка і невразлива для впливу кислот, лугів, розчинників і мінеральних масел.

Всілякі хімічні елементи: тальк, карбонат кальцію і каолін, пластифікатори і стабілізатори входять до складу пластмаси та покращують її експлуатаційні характеристики.

Барвники дозволяють отримувати ізоляцію різних кольорів. ПВХ ізоляція від Pro100Kabel екологічно безпечна і не завдає шкоди навколишньому середовищу. Вона є головним плюсом кабелю, так як виготовлена з матеріалу, стійкого до займання.

Призначення кабелю з маркуванням ПВС

Загалом, якщо об'єктивно подивитися, як застосувати цей електрокабель (придбати який можна на сайті https://pro100kabel.com.ua/provod-soediniteljnyj/sor/p118r2987/) в домашніх умовах, то можна сказати, що в таких варіанти, як подовжувач, підключення різних електроприладів, організація тимчасового освітлення, ПВС кабель підійде.На виробництвах він застосовується для з'єднання обладнання, підключення верстатів, різних силових агрегатів до електромережі або блоків управління ними. Так як на виробництві присутнє обладнання з високим споживанням електроенергії, необхідний силовий кабель. Саме ПВС має багатожильні з великою площею перерізу жил варіанти.

Якщо маркування ПВС, в якій буква «С», то це вказує, що цей провід є сполучним. Тому призначення кабелю полягає в з'єднанні електроприладів між собою або підключенні їх до електромереж.

Кабель ПВС: конструкційні особливості

ПВС включає в себе гнучкі, багатодротяні мідні ізольовані жили малого і середнього перетину. Вони скручені між собою і покриті ПВХ оболонкою. Їх кількість може варіюватися від 2 до 5. При цьому клас жили по ГОСТ 22483 не нижче 5. Розрізняють дроти заземлення корпусу апарата житлової та без неї.

Кабель стійкий до корозії, цвілі, грибку і не токсичний. Мідні жили мають численними перевагами. Серед яких:

  1. хороша токопровідність;
  2. висока гнучкість;
  3. відмінні показники опору;
  4. стійкість до корозії;
  5. легкість в обслуговуванні.

Конструкція складається з 4 частин:

  1. Струмопровідна жила або круглий дріт 5 класу по ГОСТ 22483.
  2. Ізоляція з полівінілхлоридного пластикату різного кольору. Стандартні кольори - червоний, коричневий, чорний для фаз, синій - нуль, а заземлення позначено зеленим кольором.
  3. Скручування без наповнювача. Пятіжільні дроти можна скручувати навколо сердечника.
  4. Оболонка білого або чорного кольору має круглу форму. Накладається таким чином, щоб заповнювати проміжки між жилами.

Маркування

Загальна ізоляція і оболонка фазних жив позначаються відповідно до стандарту кольорового маркування ПВС:

  1. Загальна ізоляційна оболонка завжди забарвлюється в білий колір. Іноді присутні дві діаметрально розташовані смуги іншого кольору.
  2. Чорний, червоний, жовтий, сірий і коричневий кольори використовуються для маркування струмопровідних жил.
  3. При наявності «нульової» фази, вона позначається синім кольором.
  4. Зелений колір або жовто-зелене забарвлення відведені під заземлення, але він рідко зустрічається в ПВС.

Маркування проводів ПВС виконується відповідно до вимог ГОСТ 7399-97.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.