Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Нащто потрібні світловідбиваючі наклейки на одяг

Останнім часом стали популярними світловідбиваючі наклейки на одяг, що пояснюється не тільки їх різноманіттям і красою, а й практичним застосуванням. Найчастіше ці наклейки оберігають життя людини.

Призначення і принцип дії

У темний час доби водієві дуже важко бачити пішоходів. Як відзначають водії, пішохід або велосипедист стає видно лише на відстані кількох метрів від капота. В такому випадку автомобілісту рідко вдається загальмувати до того, як його машина торкнеться тіла людини. Щоб убезпечити себе, рекомендується використовувати наклейки, які світяться - придбати можна на сайті https://loom.in.ua/. Вони можуть кріпитися на різні види тканини як плащової, так і синтетичну, і натуральну. Тобто, клеїти на одяг світловідбиваючі наклейки можна незалежно від типу і призначення речі. Робочі спецівки, робочі курточки, а також сигнальні жилети вже оснащені такими елементами. Якщо справа стосується звичайного вихідного, повсякденного або прогулянкового одягу, то такі відбивачі зустрічаються рідко.

Особливу увагу слід звернути на одяг дітей, адже вони не завжди дотримуються правил руху пішоходів по тротуарах і дорогах, до того ж вони нижче і водіям їх складніше побачити. Наявність поверх курточки, рюкзака і штанів дітей відбивачів допоможе зберегти з життя.

Подібні елементи мають такі властивості:

  1. здатні відхиляти потік світла туди, звідки він виходить;
  2. не втрачають своїх функцій при будь-якій погоді, в тому числі при густому тумані або дощі;
  3. не мають обмежень і протипоказань до застосування.

Наприклад, якщо світловий потік виходить з фар, незалежно від погоди, відблиск цих елементів буде видно водієві. Те ж відбувається, якщо на такі елементи одягу посвітити ліхтариком або лампочкою.

Слід зазначити, що термін служби таких засобів становить 24 місяці, тому їх регулярно оновлювати (в іншому випадку вони можуть вже не виконувати своїх функцій).

Способи і місце кріплення

До найбільш часто використовуваних відбивачів відносять:

  1. нашивки або наклейки;
  2. світловідбиваючі жилети;
  3. браслети;
  4. підвіски;
  5. значки, що прикріплюються шпильками.

Особливо популярними стали флікери - це значки або наклейки. Вони прикріплюються до одягу, сумки і рюкзака, мають різноманітні малюнки, всіляку колірну гамму, світяться в темний час дня. Наклейки користуються більшою популярністю, оскільки легко кріпляться. Клейовий шар допомагає наклейці прилипнути, однак, як помічено, після однієї або декількох прань надійність кріплення значно зменшується. Тому рекомендується наклейки пришивати, або кріпити за допомогою шпильок. Те ж відноситься до всіляких світловідбиваючих смуг, піктограм.

Де рекомендується розміщувати світловідбиваючі елементи:

  1. на рукавах;
  2. на обох штанинах;
  3. верхнья частина курток;
  4. на руках (форма браслета);
  5. на манжетах і комірцях;
  6. на джинсових рюкзаках і сумках.

При кріпленні цих коштів слід звертати увагу на те, щоб вони були видні водіям. Наприклад, якщо дитина одягає поверх куртки рюкзак, а наклейки кріпляться до куртки, рюкзак не повинен затуляти їх. У такому випадку доцільніше прикріпити наклейку до рюкзака або близько манжетов рукавів.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.