Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як відрізнити справжню оригінальну парфумерію від підробки?

Види підробок

Ви можете зіткнутися з одним з наступних варіантів підробки:

  1. Імітація. Флакон імітує оригінал, але в назві змінені літери.
  2. Версія. Аромат створюється з дорогих компонентів, деякі варіанти можуть навіть перевершувати оригінал.
  3. Копія. Повністю повторює назву, флакон, упаковку.

Увага: яким би переконливим не було назва (ліцензія, аналог), підробка залишається підробкою.

Робочі способи відрізнити оригінальні парфуми від підробки

Насправді зіткнутися з проблемою підробки можуть не тільки ті, хто економить на парфумерії або купує заповітні флакончики в кіоску. Навіть великі магазини і дистриб'ютори можуть уявити неякісний товар, тому будемо вивчати, як відрізнити оригінальні парфуми, які пропонують відомі бренди нішевої парфумерії, від підробки!

No1: Перевіряємо целофанову упаковку

Упаковані в целофан можуть бути як оригінальні, так і підроблені флакони. Але різниця в тому, що виробники підробок часто економлять на всьому, включаючи метод запечатування упаковки. В оригіналах целофан заклеюється термометодом, в результаті шов рівний, а зверху і знизу розташований штамп у вигляді наклейки. У несправжніх варіантів шов може бути неакуратним і закріпленим звичайним клеєм. Фейкова упаковка може випирати, виглядати пом'ятою і неакуратною.

No2: Штрих-код

Зазначений на упаковці штрих-код повинен збігатися зі штрих-кодом країни виробника. І якщо з одягом закономірно, що великі бренди тримають виробництво в Бангладеші і Китаї, то з парфумом все навпаки: французькі аромати розливаються тільки у Франції.

Важливо: ось так виглядають штрих-коди найбільших країн-виробників:

Іспанія - 84, Італія - 80-83, Німеччина - 400-440, Франція - 30-37, США і Канада - 00-09, Британія - 50.

До речі, якщо на упаковці вказано, наприклад, «Made in France», це може говорити про справжність. У той час як написи на кшталт «Paris-London-New-York» - це привід засумніватися.

No3: Серійний номер

На картоні повинні бути тонка наклейка або вибитий на дні флакона серійний номер партії (кілька цифр або букв). Цей же номер повинен стояти на картонній упаковці.

No4: Картон всередині коробки

Щоб флакон, не пошкодився, виробники встановлюють всередині коробки картонний або пластиковий каркас. Але виробники фейковий продукції часто на цьому економлять, тому можна потрясти коробочку, щоб перевірити її на справжність: якщо вміст всередині надто бовтається, це не оригінал.

No5: Інформація на упаковці

Цікавитесь, як не купити підроблені парфуми? Виробники оригінальної продукції вказують важливі дані про парфум на упаковці: дата виготовлення, термін придатності, склад. Якщо інформація відсутня, швидше за все, це підробка.

No6: Ціна

Звичайно, це не самий об'єктивний спосіб судити про справжність продукції, але найчастіше «грандіозна мега-знижка», яка пропонує купити аромат в 2-3 рази дешевше, говорить про підробку. Так, знижки на парфуми повинні і можуть бути, але тільки в перевірених магазинах і в розумних межах.

No6: Місце покупки

Щоб дізнатися, як купити оригінальні парфуми, потрібно також розуміти, де це зробити. Наприклад, в переходах метро або в вітринах на ринку навряд чи буде стояти оригінал. У той час як великі магазини, які працюють роками і дорожать репутацією, можуть гарантувати справжність. До того ж, ви можете запитати у продавця товарно-супровідну документацію: ліцензії та сертифікати.

No7: Флакон

Ось ще один спосіб того, як зрозуміти, оригінальні духи або підробка. Чим складніше дизайн оригінального флакона, тим важче його підробити. Але і прості на вигляд баночки можуть видавати підробку. Для детального аналізу знадобиться зразок оригіналу, подивитися його можна і на сайті. Також звертайте увагу на дефекти у вигляді бульбашок скла або тріщин в оригінальній продукції такого бути не повинно.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.