Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Пивоварня домашня: що це таке, принцип роботи

Домашня пивоварня - це обладнання, призначене для отримання натуральних пінних напоїв. В якості пива, зробленого самостійно, не доводиться сумніватися. Скромну домашню пивоварню з часом можна перетворити в хороше джерело доходу. Фахівці розповіли нам про особливості домашніх пивоварень, їх плюси і мінуси.

Конструктивні особливості домашніх пивоварень

Невеликі домашні пивоварні від https://prolitech.com.ua здатні видавати до 10 літрів пінного напою на добу, великі - до 30 л. Для експлуатації такого обладнання потрібна сировина. Можна користуватися магазинними сумішами або приготованими самостійно. Поєднуючи різні інгредієнти реально домогтися унікального смаку пінного напою, а в подальшому отримати на нього патент.

Конструкція домашньої пивоварні передбачає наявність наступних елементів:

  1. корпусу;
  2. клапана;
  3. сифона і блоку;
  4. розливного крана.

Корпус домашніх пивоварень роблять пластиковим або металевим, оснащуються верхньою кришкою для закладки сировини і заливки води. Завдання клапана полягає в запобіганні пропуску піни, що утворюється в ході бродіння, в корпусі. Сифон з карбонізуючим блоком додатково насичує пиво вуглекислим газом. Розливний кран дозволяє проводити дегустацію напою, розподіляти його по ємностях для подальшого зберігання.

Як працюють домашні пивоварні?

Системи для самостійного варіння пінних напоїв функціонують за простим принципом:

  1. У спеціальну ємність закладають дріжджі та інші інгредієнти для приготування пінного напою.
  2. Заливають фільтровану воду.
  3. Залишають приблизно на тиждень в темному місці.
  4. 14 днів пінний напій слід тримати в холоді, щоб він визрів.
  5. Після закінчення зазначеного терміну пиво можна спробувати.

Види обладнання

Домашні пивоварні прийнято класифікувати на кілька різновидів. Найбільшим попитом користуються мініпивоварні. Вони прості в експлуатації, але і можливостей в отриманні пінного напою в домашніх умовах передбачають трохи. Щоб зварити пиво з їх допомогою, необхідно строго дотримуватися пропорцій і температури. Стандартна комплектація передбачає ємність для напою, екстракт для отримання сусла, пляшки.

У продажу також представлені системи повного циклу, що працюють від електрики. Вони дають можливість отримувати справжнє пиво, що володіє багатим, насиченим смаком. Для виготовлення корпусу таких пивоварень застосовують матеріали преміум-класу, деякі виробники пропонують мідні різновиди. Майже у всіх модифікацій є вбудоване джерело нагрівання і блок управління. Додаткову комплектацію визначає вартість обладнання.

При виборі домашньої пивоварні увагу слід акцентувати на розмірі ємності під пиво, наявності корисних доповнень у вигляді монометра, пляшок.

Аргументи на користь придбання домашніх пивоварень

Розмірковуючи на тему покупки домашньої пивоварні, варто задуматися про плюси самостійного приготування пінного напою. До переваг придбання такого обладнання відносять:

  1. прийнятну ціну;
  2. можливість варіння пінного напою невеликим літражем;
  3. отримання пива відмінної якості без домішок і барвників.

До мінусів експлуатації домашніх пивоварень зараховують високу вартість готового пива, адже сировина і електрика обходяться недешево. Не варто забувати і про те, що експерименти при самостійному варінні напою можуть привести до псування обладнання. Ну і звичайно - особистий час.

Смак пива, приготованого в домашніх умовах, в якому немає штучних добавок і консервантів, набагато краще магазинного. Крім того є велике поле для експериментів зі смаком, кольором і міцністю пінного напою.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.