Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги роботи на себе

Заснувати власний бізнес - значить прийняти всю відповідальність на себе. Незважаючи на складні завдання, багато хто йде на цей крок. Розповімо про основні плюси і мінуси роботи у власному бізнесі.

Розглянемо позитивні сторони:

  • Можливість самостійно приймати рішення. Ви будете головним начальником і приймати рішення зможете без узгодження з вищим керівництвом.
  • Немає «стелі» доходів. Ваша прибуток буде залежати від того, наскільки грамотно і правильно ви будете приймати бізнес-рішення. Ви не будете отримувати певний оклад, і прибуток буде виходити з того, що зможе заробити компанія або стартап.
  • Можливість самому вибирати робочий графік. Є можливість самостійно вирішити, о котрій годині вам простіше працювати. Вам не доведеться звітувати керівництву, чому ви прийшли в офіс о 10:00, а в не в 09:00. Відповідальність за ваш робочий час необхідно буде нести самостійно.

Як вибрати нішу для бізнесу? Як вибрати справу для себе?

Від вибору ніші залежить те, наскільки затребувана ваша послуга або товар на ринку, наскільки успішно вам вдасться конкурувати за ваших потенційних покупців або замовників. Ваша мета як підприємця - закрити чиюсь існуючу або ще неусвідомлену потребу.

Для початку варто визначитися, чим ви плануєте займатися: надавати послуги, продавати або виробляти товари, далі визначити сферу або напрямок діяльності, наприклад: будівництво, громадське харчування, юридичні послуги, виробництво сільськогосподарської продукції і т.д.

Важливі аспекти, на які варто звернути увагу при виборі ніші:

  1. Попит на ваші послуги або товари. Навіть якщо у вас є унікальний продукт або послуга, але він нікому не цікавий - значить і доходу від такого бізнесу не буде. Проведіть опитування, зверніть увагу на конкурентів, скористайтеся сервісом для перегляду пошукових запитів і визначте, шукав чи хтось ваш товар / послуги. Ідеально знайти нішу з високим попитом і невеликою кількістю конкурентів на ринку.
  2. Визначте, чи зможете запропонувати умови кращі, ніж у конкурентів. Якщо ви надаєте послуги, то визначте, що нового ви могли б привнести в цю сферу. Можливо, ви знаєте, як знизити витрати або поліпшити якість послуг - в такому випадку це може стати конкурентною перевагою.
  3. Пошук нової ніші. Можливо, ще ніхто не реалізував вашу унікальну ідею, в такому випадку варто розібратися, чи буде вона цікава комусь, крім вас.
  4. Маржинальність ніші (різниця між доходом і витратами при продажу або виробництві товарів або послуг). Чим вона вища, тим швидше ви зможете почати заробляти. Однак це не повинно бути вирішальним фактором. Якщо ви виберете дуже дорогі товари для продажу, це не гарантія, що ви зможете швидко і успішно їх продавати.

Вибирайте сферу, в якій ви розбираєтеся. Необхідно досконально знати свій продукт або послугу. Вкрай складно успішно пропонувати і просувати товари або послуги, якщо ви не є фахівцем в цій галузі.

Якщо ви збираєтеся самостійно виробляти товари, то чек-лист буде ширше: необхідно продумати, як заснувати своє виробництво, продумати канали реалізації товару, знайти обладнання, яке допоможе виготовляти товари, знайти компетентних працівників, які зможуть зайнятися виробництвом.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.