Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особливості роботи Інтернет-провайдера

Вибираючи постачальника інтернету, мало хто з користувачів замислюється про особливості роботи провайдера. Більше уваги приділяють вартості, якості обслуговування, швидкості передачі інформації і безпеки. Найчастіше користувачів не цікавить, яким чином інтернет проникає в квартиру і переходить від одного пристрою до іншого. Безперебійний доступ в Мережу, швидке завантаження і відсутність пауз під час перегляду відео - ось основні критерії, що визначають якість роботи провайдера. Однак, щоб зрозуміти суть, доведеться копнути глибше.

У чому суть роботи провайдера

Взаємодія споживача з Мережею на перший погляд здається простим алгоритмом. Потрібно лише підключитися до інтернету і доступ відкритий. Однак цього моменту передує велика робота:

1. Провайдер створює величезні потужності, що дозволяють одночасно забезпечувати інтернетом тисячі кінцевих споживачів (число користувачів і якість їх обслуговування залежать від параметрів серверів).

2. За допомогою проводового або бездротового підключення встановлюється канал зв'язку між користувачем і системним обладнанням.

3. Після отримання доступу, комп'ютер (або інший пристрій) може приєднуватися до сервера провайдера для виходу в інтернет.

Оператори пропонують різні тарифні плани, що дозволяє клієнтам самостійно вибирати швидкість і якість підключення до Мережі. Визначившись з умовами співпраці, провайдер кожному конкретному користувачеві надає певний відсоток від загальної пропускної здатності каналу. Щоб не було плутанини, клієнту надається ідентифікаційне ім'я, а підключення відбувається після правильного введення логіна і пароля.

Інтернет провайдер: механізм «виходу» в інтернет

Спрощена схема виглядає наступним чином:

1. Користувач відправляє запит, який надходить на сервер провайдера.

2. Інформація обробляється і передається на відповідний сервер в Мережі.

3. Відповідь надходить на серверне обладнання провайдера, а далі передається користувачеві.

Цей алгоритм характерний для будь-якої інформації, будь то текстові файли, відео, аудіо. Причому весь ланцюжок перетворень здійснюється за лічені секунди, тому користувач, вмикаючи домашний интернет, навіть не замислюється, наскільки складно влаштована система передачі інформації.

Інтернет провайдер: як вибрати оператора

Щоб не розчаруватися через якість обслуговування Інтернет-провайдера, вивчаючи кандидатів, зверніть увагу на:

  1. тип підключення;
  2. вимоги до обладнання;
  3. наявність технічної підтримки клієнтів;
  4. безпеку підключення;
  5. додаткові послуги;
  6. тарифні плани.

Добре, якщо провайдер безкоштовно підключає інтернет і не вимагає додатково купувати спеціальне обладнання. Плюсом буде можливість поповнити індивідуальний рахунок, не виходячи з дому.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.