Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Поліграф (детектор брехні) при прийомі на роботу. Вигоди і користь

За даними статистики: 92% новоприйнятих на роботу людей роблять повторно ті ж самі порушення, які вони здійснювали і на попередніх місцях роботи. Мета застосування поліграфа при прийомі на роботу - це мінімізувати ризики, пов'язані з прийомом на посаду нових співробітників. З урахуванням минулого поведінки кандидата з високою ймовірністю можна спрогнозувати: як він буде себе вести в майбутньому. Наприклад: якщо він займався розкраданнями на попередні місця, то треба задуматися: а чи не буде він робити те ж саме на новому місці?

Застосування детектора брехні при прийомі на роботу дає можливість роботодавцю відсіяти непорядних кандидатів ще на початковому етапі, а отже уникнути наслідків, які може потім накоїти нелояльний співробітник. Чи не робити зайвих витрат на його навчання і підготовку. Набагато дешевше і простіше відразу не брати на роботу недостойного кандидата, ніж звільняти вже потім працюючого і навченого, але нелояльного співробітника, що займається розкраданнями. Кваліфікація, професійні навички новачка проявляться швидко, а ось його лояльність, справжні мотиви працевлаштування визначаться набагато пізніше і часто тоді, коли в компанії їм буде вже завдано значних матеріальних збитків.

Поліграф та перевірка співробітників фірми а також кандидатів при прийомі на роботу допомагає «відкрити очі» роботодавцю і краще «розгледіти» майбутнього кандидата. Наприклад: в компанію треба підібрати «атлетів». Де і як краще їх відбирати: повністю «одягнених» в кабінеті на співбесіді або «роздягнених» на пляжі?

Користь від детектора брехні при прийомі на посаду полягає в тому, що він дозволяє «відокремити зерна від плевел», зняти зайві «покриви» одягу з людини, побачити його внутрішню сутність, визначити переваги або приховані недоліки здобувача, захистити стабільність свого підприємства.

Використовуючи поліграф при прийомі на роботу керівники сильно скорочують свої втрати від майбутніх розкрадань. За різними оцінками, застосування детектора брехні при прийомі на роботу як мінімум на 75 - 82% підвищує ймовірність того, що найманий працівник виявиться порядною людиною.

Поліграф (детектор брехні) при прийомі на роботу. Його можливості

Поліграф при прийомі на роботу дозволяє ефективно визначити у кандидата фактори ризику, можливо приховувані їм негативні факти, порушення або шкідливі звички, такі як:

  1. розкрадання в будь-якій формі на попередніх місцях (крадіжки, «відкати», продажу «наліво»,, приписки, шахрайство, розтрати і т.д.);
  2. наявність "лівих", шахрайських і справжніх джерел доходу, наявність паралельного бізнесу;
  3. таємне завдання від конкурентів передавати їм інформацію, змова і зв'язок з конкурентами;
  4. таємна передача службової інформації конкурентам на попередніх місцях;
  5. використання службового становища в корисливих цілях;
  6. негативні дії і порушення на попередніх місцях (прогули, пияцтво, порушення трудової дисципліни, скандали, конфліктність з колегами і т.д.);
  7. істинні причини і мотиви звільнення з попередніх місць;
  8. причини, мотиви працевлаштування, негативні наміри під час вступу на нове місце;
  9. судимості і кримінальні злочини, в тому числі нерозкриті;
  10. притягнення до кримінальної або адміністративної відповідальності, приводи в поліцію;
  11. зв'язок з криміналом, участь в ОПГ і неформальні зв'язки з ними;
  12. зловживання або пристрасть до алкоголю або наркотиків;
  13. спотворення анкетних даних і неправдиві відомості про себе в своєму резюме;
  14. підробка наданих документів, фальсифікація відгуків та рекомендацій;
  15. пристрасть до азартних ігор, ігрова залежність, зберігання зброї;
  16. неповернені борги або неповернення кредитів;
  17. обман, заздрість, мстивість, конфліктність, злочинні наміри до керівництва,
  18. чесність, надійність, лояльність, зацікавленість і мотивація в своїй роботі і т.д.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.