Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Обираємо комплектуючі для трактора

Як правильно вибрати плуг для трактора

Навіть в тих господарствах, де практикуються ресурсозберігаючі технології обробітку грунту, без плугів не обійтися: за статистикою раз в декілька років ці агрегати все ж виходять на поля. Крім того, це необхідний інструмент для тих сільгоспвиробників, які вводять в обіг залежні землі. А просапні і овочеві культури можуть технологічно оброблятися тільки із застосуванням оранки.

Призначення плуга

Плуг для мотоблока (мототрактора, малогабаритної агротехніки та трактора, обрати який можна на сайті http://www.agromashinvest.com/ua/) дозволяє підготувати грунт під посадки сільгоспкультур. При роботі пласт перевертається, смітна рослинність з верхнього горизонту переходить вниз. Тому зворотня оранка - це профілактика проти бур'янів.

Восени в посушливий період до настання дощів кореневі відростки підсихають, взимку вони остаточно вимерзають.

Оранка розпушує грунт, що утворилися пори можуть накопичувати більше вологи. Шкідники, зимуючі на глибині, при осінній обробці переміщаються нагору. Зимові морози вбивають личинки хруща, дротяники, капустянки та інших комах, що приносять шкоду рослинам.

Осіння оранка готує грунт під урожай майбутнього року. Щільність грунту знижується в 1,3 ... 1,5 разів. При весняній оранці великі грудки землі розбиваються, поживні речовини ґрунтового шару стають доступнішими для коренів.

Види корпусів плуга і їх особливості

За своїми конструктивними особливостями плуги діляться на велику кількість категорій, кожна з яких має свою специфіку і сферами застосування.

Найбільш поширених існує кілька:

  1. З почвопоглиблювачем. В цілому його конструкція дуже схожа на різьблений, але з додаванням додаткового конструктивного елементу для більш глибокого орання землі. Застосовується на тих же видах грунту, що і різьблений плуг.
  2. Дисковий. Якийсь універсальний першопроходець для найскладніших видів грунтів - на місцях вирубки лісів, кам'янистих і болотистих ділянках, місцях з особливо щільної і дерністой грунтом. Це альтернатива традиційному плуга в тих випадках, коли його використання неможливо.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.