Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Навіщо потрібен митний брокер

Транспортування товару через кордон супроводжується величезною кількістю документації. Якщо вона заповнена неправильно або чогось не вистачає, машину можуть просто не пропустити через кордон. Щоб уникнути подібних ситуацій, варто звернутися до митного брокера https://imex.kiev.ua/tamozhennyy-broker/. Це людина, яка допоможе з оформленням митної документації та підкаже, як уникнути виникнення різних проблем.

Митне оформлення вантажів - це невід'ємна частина перевезення в міжнародному сполученні. Така процедура може бути проведена силами клієнта або компанією, яка представляє його інтереси і має свідоцтво митного представника.

Необхідні документи

Список документів в кожному конкретному випадку може бути різним. У мінімальний пакет для розрахунку вартості митного оформлення силами експертів входять:

  1. інвойс або проект інвойсу;
  2. пакувальний лист - відомості про упакований товар: кількість і одиниці виміру, адреса доставки, вага вантажу (нетто, брутто), кількість вантажних місць і т. д.
  3. докладний технічний опис товару із зазначенням його ключових характеристик і властивостей: інструкції, схеми, креслення та інше;
  4. попередні декларації на цей товар - при наявності;
  5. зовнішньоторговельний договір або інший документ, на підставі якого буде відбуватися міжнародна постачання;
  6. передбачувані умови поставки товару по ІНКОТЕРМС;
  7. будь-яка додаткова інформація, яка стосується угоди, товару, поставки.

Цей список може поповнюватися тими чи іншими документами в залежності від специфіки проведеної операції. Детальну інформацію ви можете отримати на консультації - наші фахівці нададуть повний список необхідних документів для вашого вантажу, а також перевірять правильність їх оформлення.

За послугами митного брокера найкраще звернутися в спеціалізовану компанію. На сайті за посиланням вище представлений список послуг, які надають фахівці. Відразу ж можна ознайомитися з тарифами на послуги та підібрати найбільш підходящий варіант.

Основні функції митного брокера

Головний обов'язок митного брокера - оформлення документації, яка необхідна для переміщення вантажу через кордон. У його функції входить:

  1. підготовка всіх документів, які потрібні для оформлення митної декларації;
  2. заповнення документації та внесення змін;
  3. оформлення відомостей, сертифікатів, платежів про оплату;
  4. заповнення вантажної документації;
  5. проведення митних розрахунків;
  6. оформлення страховки.

Спектр послуг митного брокера може змінюватися, в залежності від продукції, яку транспортують. Наприклад, під час перевезення або тварин необхідна організація ветеринарного контролю. Фахівці враховують всі нюанси, які потрібні для успішної і швидкої транспортуванні.

До митного брокера можна звернутися не тільки при наземної транспортуванні, але і для водного і повітряного переміщення вантажу.

Як вибрати митного брокера

При виборі посередника, варто звернути увагу на його досвід і спеціалізацію. Досвідчені брокери допоможуть швидко оформити всі необхідні документи і допоможуть усунути неприємності, якщо вони виникнуть.

Варто віддати перевагу тим компаніям, які укладають договори про співпрацю. У ньому прописують обов'язки обох сторін. Це гарантує якісне виконання послуг у встановлені терміни.

Для того, щоб отримати консультацію, достатньо просто залишити заявку на сайті. Менеджер обов'язково передзвонить, щоб уточнити всі деталі і допоможе підібрати досвідченого митного брокера. Також, на сайті компанії є чат, де можна отримати відповіді на всі запитання.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.