Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що таке самоскидний напівпричіп

Позначення одне - контейнер, оснащений перекидної платформою. Застосовується техніка в будівництві при перевезенні сипучих вантажів. Одним з важливих умов застосування ТЗ є надійне шасі.

Зараз багато компаній, які виробляють подібні фургони. Вироби відрізняються геометрією кузова, видом навантаження, характеристиками механізму підняття, кількістю осей.

Призначення і переваги

Застосовується для транспортування сипучих вантажів. Серед поширених товарів: пісок, щебінь, вугілля, керамзит та інше.

Переваги ТС:

  1. вантажопідйомність - до 40 тонн;
  2. прохідність - грунтові, асфальтовані дороги;
  3. підвищена стійкість кузова;
  4. довговічність - до 50 років роботи.

Особливості конструкції

ТС відрізняється парою особливостей. Конструктивну будову представляють бортові або бункерні кузова - детальныше на сайті https://komdorauto.ru/catalog/polupricepy/. Самоскидний напівпричіп може використовуватися під тягач 4х2.

Вивантаження здійснюється в результаті перекидання кузова. Це завдяки залученню гідравліки. ТС може пристосовуватися для трьох- або однобічні-ній вивантаження, в залежності від моделі.

Особливості самосвальной техніки дозволяють ефективно здійснювати роботу без залучення людських ресурсів.

Кузов

Застосовуються декількох типів: напівкруглий і прямий.

Найбільш популярною для транспортування сипучих матеріалів виступає перша форма. Вона міцна, зручна у використанні.

Причіп квадратної форми виготовляють з алюмінію або сталі. Використовують не лише для транспортування щебеню чи піску, але і для доставки різних матеріалів прямокутного типу. Особливо цегли і плит. Для останніх використовуються додаткові механізми.

Тип розвантаження і вантажопідйомність

Варіантів пара. Найбільш популярний спосіб вивантаження - ззаду (завдяки простоті). У разі, якщо є обмеження по висоті, рекомендується використовувати самоскидний напівпричіп безпосередньо з бічним варіантом. Це полегшить роботу.

Існують конструкції, які здійснюють двосторонню розвантаження.

Кузови розрізняються відповідно до способу перекидання (висипання). Здійснюється примусове вивантаження з застосуванням гвинтового шнека. Похила - за допомогою телескопічних підйомників.

На вантажопідйомність впливає чисельність осей. Конструкції з чотирма колісними парами і посиленою рамою можуть перевозити вагу до 45 т, з трьома - до 35 т, з двома - до 25 тонн.

Серед основних переваг самосвальной спеціалізованої техніки:

  1. можливість різнобічної розвантаження;
  2. велика вантажопідйомність;
  3. відсутність використання додаткових ресурсів;
  4. економічність і ефективність перевезень.

Широке поширення отримали дво- і тривісні причепи тентовані (бортові і штор), які використовуються в складі більше об'ємних автопоїздів умовно звані "паровозами", такі "зчіпки" часто використовуються в міжміських і міжнародних перевезеннях на значні відстані. Також великою популярністю користуються самосвальні причепи в складі з автомобілем самоскидом з колісними формулами 6х4 і 8х4, що дозволяє істотно збільшити обсяг вантажу, що перевозиться більш ніж в два рази. Більш рідкісними є причепи - трали, причепи з рухомою підлогою, причепи-контейнеровози тощо. До недоліків експлуатації автопоїздів з причепами відноситься їх більш висока ціна в порівнянні з напівпричепами, а також менша популярність в країнах СНД.

Напівпричіп відрізняється від причепа тим, що зачіпається за сідельно-зчіпний пристрій (РСУ) тягача за допомогою зчіпного шворня і має в своїй конструкції трьох- або чотиривісних шасі. Завдяки даному типу зачеплення напівпричіп забирає на себе певну частину навантаження, розвантажуючи при цьому вісь / осі тягача.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.