Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати надійний сифон для ванни?

Не тільки красива ванна, але і дорогий змішувач відповідають за ваш комфорт. Є маленька деталь, яка не дає розповсюджуватися неприємним запахам з каналізації по кімнаті, - сифон для ванної, він не дозволить засмітитися трубі. Все волосся, волокна, жир осідають в невеликому резервуарі. Вони не проникають далеко по трубі, тому позбутися засмічення буде легко.

Якщо розглядати детально, то елемент схожий на вигнуту трубу. Незважаючи на просту конструкцію, сифон відіграє важливу роль в системі водовідведення. Якщо у вашому будинку або квартирі є каналізація, то і сифон для ванны теж повинен бути, тому що він пропускає через себе воду, яка перед цим побувала в фільтрі і змішувачі.

ТОНКОЩІ

Складається елемент з двох частин: зливної труби і переливного бачка. Якщо ви правильно підберете сифон, то забезпечите потрібну циркуляцію води.

У складі є:

  1. горловина;
  2. м'який або жорсткий патрубок;
  3. перелив (у вигляді гофрованого шланга).

Зазвичай установка відбувається так. У ванну монтується горловина за допомогою металевого гвинта. Він здатний утримати деталь з двох сторін. Використовується якісний гумовий ущільнювач, щоб забезпечити герметичність.

Патрубок виготовляють зігнутим, щоб усередині залишилася певна кількість води. Якщо не знаєте, навіщо він потрібен, то відповідь проста - так неприємні запахи не пересуваються по трубі і блокуються усередині.

Щоб прибрати надлишок води, застосовується гофрований шланг. Він також захищає від переливання через край сантехніки.

МАТЕРІАЛ

На сучасному ринку є якісні деталі, виготовлені із сучасних матеріалів. Зараз сифон випускається металевий і пластиковий. Останній має більш низьку вартість і його застосування більш популярне. Насправді ж, металеві конструкції менше схильні до механічних пошкоджень, мають великий експлуатаційний термін.

Якщо вас цікавлять сучасні моделі, то звертайте увагу не тільки на ручні, а й на напів- і автоматичні сифони. До речі, за відгуками користувачів та експертів, такі конструкції більш зручні в експлуатації. Тут важливо правильно підібрати модель під свою сантехніку.

Поставка сантехнічного обладнання та матеріалів добре налагоджена. Будь-який клієнт зможе підібрати найкращий варіант для своєї ванної кімнати.

ВИДИ

Розглянемо найбільш популярні і затребувані моделі. Трубчастий сифон схожий на букву "S", що лежить в горизонтальному положенні. При установці розглядається герметичність конструкції. За неї відповідає пробка. Якщо її підняти, то можна відкрити слив. Матеріал для цієї деталі - пластик. Можна побачити у деяких моделей гумові пробки.

Якщо ваше приміщення невелике, то трубчастий сифон підходить ідеально для нього.

Гнучкий сифон потрібно купувати, якщо хочете отримати компактний і зручний в монтажі екземпляр. Його положення легко змінюється так, як вам потрібно.

Переваги:

  1. невелика ціна;
  2. проста конструкція;
  3. легкий монтаж;
  4. швидкий злив.

Пляшковий сифон отримав свою назву через форму. У нього відвідний патрубок розташовується збоку. Ці моделі привабливі, володіють невеликими горизонтальними габаритами, легко очищаються.

Якщо впевнені у виборі, краще проконсультуватися з фахівцями. Вони зможуть дати оцінку будь-якому елементу і визначити найбільш підходящий.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.