Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати літню ковдру?

Уже зовсім скоро настає теплий сезон, а це значить, що пора подбати про комфортний сон і вибрати відповідні приналежності для сну: подушки, ковдри, постільну білизну. У даній статті ми поговоримо про те, якими властивостями має володіти ідеальна весняно-літня ковдра, які матеріали найкраще підійдуть.

Відповідність сезону - важлива характеристика будь-яких аксесуарів для сну. Ковдра для літа має бути максимально тонкою, повітряною, гіпоалергенною, мати гарну повітропроникність і гігроскопічність. Навіть в спекотні сезони людина потребує тепла, бо уві сні тіло остигає на 1-2 градуси. Настільки невеликий перепад викликає бажання сховатися, але якщо покривало буде занадто товстим, організм перегріється і не встигне відновити сили за 8-9 годин, відведені на сон.

Найпоширенішими наповнювачами для літніх ковдр вважаються бамбук, шовк, бавовна і шерсть. Перераховані матеріали об'єднує важлива спільна якість - натуральність:

  1. Вироби з бамбука володіють антибактеріальним ефектом, є гіпоалергенними, сприяють безперешкодному проходженню повітря і дуже приємні до тіла. Сировина вирощується без використання пестицидів і хімікатів, тому її компоненти здатні усувати мікроорганізми і стримувати їх розвиток. Даний наповнювач в ковдрі виявляє легку антисептичну дію, сприяє заспокоєнню роздратування і запалення епідермісу. Тим, у кого шкіра ніжна і чутлива такі вироби рекомендуються в першу чергу.
  2. Бавовняні ковдри, представлені за даним посиланням https://mirson.ua/odejala/letnie-odejala/, м'які, затишні і чудово вивітрюють вологу назовні з ковдри. Завдяки дбайливій збірці, пухнасті волокна зберігають свою м'якість, плюс бавовна об'ємна, повітряна сама по собі. Ковдри на літо з бавовною підійдуть алергікам, їх рекомендують купувати для дитячого використання.
  3. Вовняні ковдри підходять і для теплої пори року, однак асоціації з цим матеріалом завжди зимові. Насправді шерсть сама по собі не гріє, а гріє нагріте тілом повітря, яке акумулюється між волокнами. Тому, чим більше наповнювача, тим більше тепла. Шерсть теж добре поглинає вологу і забезпечує комфортне «сухе тепло». Можна вибрати вовняну ковдру в полегшеному варіанті.
  4. Вироби з шовку вигідно відрізняються від бавовняних тим, що швидше справляються з надлишками вологи, містять білки в складі волокон і амінокислоти, корисні для шкіри, не залучають збудників алергії: пилових кліщів, бактерій, цвіль.

Правильна літня ковдра позитивним чином позначається на підвищенні швидкості засинання і не дають тривожним ідеям і стресу надовго оселитися у вашій голові. З увагою поставтеся до вибору даного аксесуара, і тоді міцний сон зробить наступний день максимально продуктивним.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.