Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обрати парту для дитини

Всім батькам відомо, що від правильного вибору дитячого парти залежить не тільки комфортне виконання домашніх завдань, але і здоров'я їхньої дитини. Саме тому ми сьогодні обговоримо всі нюанси, на які необхідно в першу чергу звертати увагу, купуючи письмовий стіл/парту для школяра на сайті https://raspashonka.ua/party/.

Види дитячих парт

Парта для першокласника абсолютно не підійде для учня-підлітка. І це зовсім не дивно, адже діти ростуть, змінюються їхні потреби і переваги. На щастя, в наші дні існує широкий асортимент письмових столів, тому кожен зможе вибрати для свого чада той варіант, що сподобається йому більше всього. Давайте розглянемо, які види парт від компанії "Raspashonka.ua" бувають і чим вони відрізняються один від одного.

  1. Парта-трансформер. Цей варіант меблів для навчання є на сьогодні одним з найпопулярніших, а все завдяки тому, що такий письмовий стіл здатний рости разом з дитиною, тобто в ньому є можливість регулювання висоти і кута, причому як стільниці, так і стільця. Практично кожен дитячий стіл-трансформер оснащений додатковими поличками, шухлядками для максимальної зручності школяра, щоб той зміг сховати важливі для нього книги і зошити, а також мати завжди всі необхідні аксесуари для виконання завдань під рукою. Ну а для мам і тат приємним моментом стане той факт, що така парта прослужить їх чаду протягом трьох-чотирьох років, що значно заощадить сімейний бюджет і не завдасть постійних турбот з приводу вибору необхідних меблів для нового навчального року.
  2. Парта з кріслом. Даний комплект підійде більше для учнів середніх і старших класів, так як він більше схожий на офісний гарнітур меблів. Крісло тут вже виконано не з дерева, а з м'якого матеріалу. Але, незважаючи на це, більшість виробів з даної групи також регулюються по висоті і мають комфортний дизайн.
  3. Дитяча парта. Це варіант меблів, який купується діткам у віці 3-4 років і може використовуватися ними в початкових класах. Подібний гарнітур для дітей, як правило, являє собою все той же стіл і стілець, просто невеликих розмірів і в яскравому забарвленню, наприклад, з нанесеними на стільниці улюбленими мультиплікаційними героями, підказками у вигляді алфавіту, таблиці множення і т.д. Єдиний недолік такого дитячого столу полягає в тому, що школяр не зможе довго їм користуватися під час навчання, адже в першу чергу він розрахований для дитини-дошкільника, який тільки вчиться малювати і виконувати свої перші творчі завдання.

Для батьків, яким не хочеться купувати відразу цілий набір меблів, що складається з стільця і парти, слід просто звернути увагу на столи дитячі, до яких легко підібрати окремо зручне крісло. Необов'язково, щоб весь комплект був від однієї торгової марки, можна скомбінувати стіл і стілець так, як захочеться Вам і дитині.

Як правильно вибирати письмовий стіл для школяра?

Якщо Ви вже визначилися, який вид парт потрібен Вашому синові або доньці, обов'язково врахуйте ще цілий ряд характеристик. Так, в першу чергу, необхідно підібрати такі меблі, яка буде відповідати зросту дитини, інакше у нього можуть виникнути проблеми з формуванням хребта у вигляді сутулості, сколіозу і інших проблем. Керуватися при цьому необхідно діючими санітарно-гігієнічними нормами.

  1. Якщо ріст дитини становить 1-1,15 м, то висота краю стола повинна бути 46 см, а стільця - 26 см,
  2. якщо 1,15-1,30 м, то 52 і 30 см відповідно,
  3. якщо 1,30-1, 45 м - 58 і 34 см,
  4. якщо 1,45-1,60 м - 64 і 38 см,
  5. якщо 1,60-1,75 м - 70 і 42 см,
  6. якщо вище 1,75 м - 76 і 46 см.

Найкраще, коли парта має надійну стільницю, а стілець повторює фізіологічні вигини тіла. У такому випадку навіть при тривалому проведенні часу за вивченням уроків дитина буде відчувати себе комфортно.

На сайті дитячого інтернет-гіпермаркету Raspashonka.ua Ви можете отримати консультацію експерта:

+38 (048) 771-077-0
+38 (097) 338-87-47 (viber / telegram)



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.