Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

ОСАГО на трактор - чи потрібна страховка, як застрахувати трактор онлайн

Трактор, як повноцінний учасник дорожнього руху, повинен в обов'язковому порядку мати поліс ОСАГО. Спецтехніка вільно переміщається по державним трасах і здатна завдати шкоди іншій юридичній транспорту при порушенні правил дорожнього руху. Застрахувати свою відповідальність водій може в будь-якому офісі компанії, маючи при собі повний комплект документів. Але якщо немає часу на відвідування найближчого відділення, зробити це допускається і онлайн. Для цього необхідний лише комп'ютер і вихід в інтернет.

Кілька фактів про ОСАГО

Поліс страхування цивільної відповідальності є обов'язковим документом, який повинен бути в наявності у будь-якого водія. Він дозволяє мінімізувати свої збитки в разі ДТП на дорозі. Компенсація покладається тільки постраждалій стороні, винуватець відновлює свій транспорт і здоров'я сам. Основними особливостями «автоцивілки» виділяють:

  1. Виданий поліс ОСАГО діє тільки на території Ураїни, мінімальний період його становить 1 рік.
  2. При відсутності оформленого документа на момент перевірки власнику ТЗ виписується штраф, при систематичному порушенні закону можлива адміністративна відповідальність.
  3. Максимальний ліміт компенсаційних виплат встановлюється на законодавчому рівні.
  4. Страхується не власна техніка (авто, мотоцикл, трактор), а відповідальність водія перед потерпілим. Тобто, якщо з його вини сталася аварія, йому не потрібно буде виплачувати компенсацію.
  5. У разі настання страхового ризику автострахування дозволяє отримати компенсацію у вигляді ремонту авто, оплати лікування і відновлення здоров'я або переказу грошових коштів на особистий рахунок.
  6. Страховка не поширюється на гоночні автомобілі або аварії під час виконання навчальних заїздів по місту. Крім цього відмова у виплаті буде в разі форс-мажорних обставин. Це стосується масових заворушень в країні, народних хвилювань, страйків.

Які документи потрібні для оформлення

Визначившись, де застрахувати трактор по ОСАГО, необхідно приготувати повний пакет документів, так як їх скани треба додати до заяви. Буде потрібно зробити фото:

  1. українського паспорта або документа, що підтверджує особу;
  2. свідоцтва про реєстрацію самохідної техніки в Держтехнагляді;
  3. водійського посвідчення;
  4. результата проведеного техогляду;
  5. особистих даних всіх осіб, яких буде вписано в страховку.

Якщо ОСАГО на трактор оформляє юридична особа, то додатково буде потрібно надати всі реквізити компанії, статутні документи та доручення на людину, що представляє його інтереси.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.