Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибираємо автоматику для розпашних воріт

Розпашні ворота забезпечують захист будинку і прилеглої до нього території. Автоматизація дозволить зробити конструкцію ще більш зручною у використанні. Відкривання і закривання воріт після установки автоматики буде здійснюватися одним натисненням кнопки на пульті.

Види електроприводів

Головним критерієм при виборі автоматики для розпашних воріт за даним посиланням https://vorota-center.com.ua/avtomatika-dlya-raspashnykh-vorot/ є різновид електроприводу. Він буває лінійний, важільний і підземний:

  1. Лінійний електропривод працює шляхом укорочення і збільшення штоку. Завдяки невеликому розміру і доступній ціною, він користується великим попитом. Агрегат можна розмістити посередині, вгорі і внизу стулок, в залежності від побажання власника. Ворота зможуть розчинятися тільки на 90°, що далеко не завжди зручно.
  2. Важільний електропривод витримує навантаження до 800 кг. Ворота з ним відкриваються повільно і безшумно. Перевага установки - відсутність необхідності у зварюванні. У разі потрапляння вологи в зимовий період може утворюватися лід на поверхні, що може істотно ускладнити роботу пристрою. Якщо порівнювати лінійний і важільний електроприводи, то перший має більше переваг. Він потужніший і дешевший. Його єдиний мінус - високий ризик упирання в кут стовпа воріт, якщо вони відкриваються всередину. В цьому випадку і приходить на допомогу важільний механізм.
  3. Підземний електропривод використовують тоді, коли не можна шкодити естетиці воріт. Він дорогий і складний в установці, через що особливою популярністю не користується.

При виборі автоматики для розпашних воріт слід враховувати і тип механізму, який використовується в роботі пристрою. Тип механізму розпашних воріт класифікують наступним чином:

  • Гідравлічний. Розрахований на важкі ворота, які відрізняються тривалим терміном експлуатації.
  • Електромеханічний. Робота механізму здійснюватися від мережі (220В). Актуальний для установки на ворота невеликої ваги.

Що ще врахувати при виборі автоматики?

При виборі автоматики потрібно врахувати і ряд інших чинників. До головних з них відносять:

  1. періодичність використання воріт;
  2. ступінь складності стулчастого ходу;
  3. параметри стулок (вага і площа).

При аналізі легкості ходу стулок враховують і кліматичні умови регіону. Часті вітру свідчать про необхідність встановлення потужного механізму. В іншому випадку, йому доведеться допомагати вручну. Також слід врахувати і те, в який бік відкриваються ворота. Якщо назовні - підійде будь-яка автоматика для распашных ворот, а якщо всередину - лінійна автоматика може не підійти.

Ще одним моментом, на який варто звернути увагу є кінцеві вимикачі. У разі їх наявності ворота будуть мати вбудований механізм зупинки. Його налаштовують під час монтажу автоматики. Відсутність кінцевих вимикачів вимагає установки упору. Даний варіант бажано розглянути в першу чергу. Він дешевше і легше в установці. Якщо посадка автомобіля або ухил проїзної частини заважають установити упори, то краще взяти автоматику з кінцевими вимикачами.

Щоб автоматизація воріт не викликала додаткових витрат і труднощів установки, потрібно спочатку виготовляти їх під конкретний тип автоматики.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.