Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Контурінг VS Хірургія

Багато хто вважає, що контурінг - це несерйозно. Дійсно, правильно виконана пластична операція може змінити форму губ раз і назавжди, а ін'єкційна корекція - лише на нетривалий час. Але в цьому є як мінуси, так і плюси. Наприклад, переробляти невдалу хейлопластику верхньої губи доведеться знову із застосуванням скальпеля. А філлер розсмоктується сам по собі.

Хірургічні методики:

  1. мають більш численні протипоказання;
  2. залишають після себе сліди і шрами;
  3. підвищують ризики ускладнень і інфікування.

Тому застосовувати їх намагаються тільки в тих випадках, коли інші техніки не дадуть бажаного результату: для підрізання вуздечки або зрощених куточків рота, усунення заячої губи, зменшення відстаней від верхнього контуру до носа (підтяжка шкіри) і т.п. Ще один істотний мінус хірургії - операції часто проводяться під внутрішньовенним або загальним наркозом, який негативно впливає на серце, печінку і нирки.

А корекція губ за допомогою філерів в основному робиться взагалі без анестезії, так як це звичайні ін'єкції.

Секрети контурінга

У контурної пластики є безліч тонкощів і секретів, яким би простим не здавався цей метод. По-перше, не завжди ін'єкційна корекція ефективна. Є певні свідчення, за якими вона може бути рекомендована. По-друге, дуже багато залежить від того, який з філерів обраний для збільшення обсягу губ. Щоб закріпити результат, треба правильно поводитися в відновлювальному періоді. І протипоказання до цієї процедури теж є. Більше новин та цікавих тем - на life-plus.center, усі новини країни, пізнавально про косметологію та не тільки.

Показання

Найчастіше на ін'єкції філерів приходять жінки з метою збільшити губи або скорегувати їх форму. Але є й інші свідчення, за якими косметолог може запропонувати скористатися цією методикою:

  1. нечітко виражений контур;
  2. асиметрія або маленькі розміри рота;
  3. непропорційність верхньої і нижньої губ;
  4. їх западання через неправильність прикусу;
  5. вікові зміни шкіри навколо рота;
  6. сухість і постійне лущення губ.

Робити перші ін'єкції в естетичних цілях можна вже після 18-20 років. Вони ж послужать профілактикою передчасного старіння і утворення вертикальних зморшок навколо рота, особливо характерних для завзятих курців. Після 35 років уколи краси показані для стимулювання вироблення колагену і еластину і збереження природного обсягу губ, який з віком зменшується.

Контурінг дозволяє підвести куточки рота і прибрати скорботний вираз обличчя.

Види філерів

Для контурної пластики губ застосовуються різні види філерів. Їх можна розділити на три великі групи:

  1. Гіалуронова кислота і препарати на її основі ( «Ювідерм», «Сурджідерм», «Принцес» і ін.). Ризик алергії при їх застосуванні мінімальний, так як гіалуронка виробляється людським організмом. Вона притягує воду і за рахунок цього помітно збільшує обсяг губ. Результат тримається від 6 до 12 місяців. Для зменшення занадто «роздутих» губ при невдалому контурінгу можна ввести інший препарат - гіалуронідазу, який швидко розщеплює і виводить філлер.
  2. «Радіесс» і його аналоги - препарати, в основі яких лежить гідроксіопатіт кальцію. Це речовина, що знаходиться в кістковій тканині людини. Вона дає пролонгований порівняно з гіалуронка ефект, який тримається від 1 до 1,5 років. Його частіше використовують для формування красивого контуру губ. Зазвичай «Радіесс» не викликає алергічної реакції, але перед його першим застосуванням рекомендується зробити пробу.
  3. Ліпофілінг - підшкірне введення власних жирових клітин пацієнта. Практикується порівняно недавно, але дає дуже хороші довгострокові результати. Жирова тканина забирається в тих місцях, де її багато, обробляється на спеціальному обладнанні і вводиться в область навколо рота. Від 50 до 80% клітин приживаються, а результат залишається практично на все життя. Але процедура має множинні протипоказання, тому виконується нечасто.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.