Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати сигналізацію для будинку? Рекомендації від Легіон

Щоб ваша квартира завжди була під надійним захистом, необхідно встановлювати сигналізацію. На жаль, тільки вона може забезпечити ваш будинок повною безпекою. І зробити так, що жодні злодії всередину нього не проберуться. Ми розповімо про те, як правильно вибрати сигналізацію для будинку від legion-security.com.ua. І розглянемо аспекти, які потрібно враховувати в процесі цього.

Різновиди систем безпеки

Системи безпеки поділяються на три види. Вони можуть бути дротяними, а також бездротовими або гібридними. Розглянемо кожну з цих систем окремо:

  1. Провідні види сигналізації відрізняються від інших тим, що сигнал тут починає поширюватися по напрямку від датчиків до централі. Проводиться він за допомогою кабелю.
  2. У бездротових сигналізаціях сигнал відправляється за допомогою радіоканалу.
  3. У гібридних сигналізаціях система працює так само, як у дротових і бездротових одночасно. Тут сигнал про те, що в квартиру ніхто не пробрався, транспортується двома способами. По проводам і по повітрю.

У наш час популярністю користуються бездротові сигналізації. У більшості випадків вони є більш безпечними, ніж звичайні. Тобто, ті, що на проводах. А також дозволяють забезпечувати приміщення більш високим рівнем безпеки.

На які особливості звернути увагу при покупці сигналізації?

Переконайтеся в тому, чи можна підключити ту чи іншу сигналізацію до вашого пульту охорони
Коли будете вибирати сигналізацію, в обов'язковому порядку враховуйте цей аспект. Пам'ятайте, що фірми з охорони працюють виключно з тими пристроями, які пройшли міжнародну сертифікацію. Якщо остання є, то це гарантія якості. Того, що злочинця викриють дуже швидко.

А ще, наявність сертифіката свідчить про те, що сигналізація:

  • Є надійною.
  • Чи не спрацьовує без причини.
  • Не дає збоїв.
  • Відмінно взаємодіє з пультом.

Відповідно, тільки в цьому випадку її приймають для роботи. Якщо ж сертифіката немає, то підключити подібну сигналізацію буде не можна. В охоронній фірмі вам в її установці відмовлять.

Скільки каналів зв'язку має пристрій

Кількість каналів зв'язку, які є в сигналізації, дуже важливо. Їх має бути якомога більше. Оскільки тільки в цьому випадку можна бути впевненими: сигналізація вчасно помітить зловмисника і передасть сигнал охорони.

Сучасні якісні пристрої мають в структурі безліч каналів зв'язку. Тут є як модуль звичайної стільникового зв'язку, так і Wi-Fi. А ще, в деякі з них встановлюють навіть так звані Ethernet-порти.

Дуже важливо, щоб канали в пристрої були різними. Не повинно бути такого, що в сигналізації кілька модулів, наприклад, GSM. Це абсолютно марно. Оскільки якщо на цей модуль буде проведена атака (його почнуть глушити), то вся система виявиться обеззброєна. І квартира стане легкою здобиччю для зловмисників.

Є резервний акумулятор чи ні

Сигналізація повинна працювати автономно навіть в тому випадку, якщо в під'їзді вимкнеться світло. Щоб домогтися цього, пристрій в обов'язковому порядку повинно мати запасний акумулятор. Він зробить так, що система буде працювати навіть якщо світло повністю відключиться.

Бажано, щоб сигналізація працювала на літій-іонному акумуляторі. Подібний пристрій має більшу автономністю при роботі.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.