Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Незвичайні ножі - історія балісонга

Багато людей коли-небудь чули слово "балісонг" і задавалися питанням, що це таке? У цій статті представлена ​​інформація про ножі незвичайної конструкції, відомі здавна, як балісонг.

Балісонг

Balisong - це кишеньковий ніж, ручка якого складається з двох частин. Ці частини обертаються таким чином, що лезо можна заховати всередині двох половинок. Ножі балісонг в The Blade також більш відомі як ножі-метелики. Вважається, що цей різновид холодної зброї пішов з Філіппін, а точніше з міста під назвою Балісунг (розташований в регіоні Барангас). У розкритому вигляді ніж символізує кути трикутника, що асоціюються з Небом, Землею і Водою. Сама назва "балісонг" перекладається як "Спів метеликів".

Трохи історії

Ножі подібної конструкції виникли на Філіппінах як зброя самооборони та інструмент для повсякденного використання. Вони використовувалися в практичних і розважальних цілях. Ніхто до кінця не впевнений, звідки пішла назва «балісонг», одне з найбільш поширених переконань полягає в тому, що воно походить від словосполучення Taglag Baling Sungay, що безпосередньо перекладається як загнутий / зламаний кут.

Є також люди, які вважають, що ножі подібного стилю походять з Франції і навіть США, а модель просто була привезена в інші частини світу (наприклад, на Філіппіни або вищезгадану Францію), де вона швидко стала популярною і почалося її виробництво.

Конструкція ножа

Найчастіше розрізняють два види:

  1. канальний
  2. сендвіч

«Канальна» конструкція користується більшою популярністю і зазвичай є більш міцною з двох типів. Тут складові деталі рукояті зроблені з цільної заготовки матеріалу. У кожній з частин є наскрізний паз, виконаний різьбленням або литтям, саме в ньому ховається лезо, коли ніж складний.

Сендвіч-дизайн частіше зустрічається в дешевих виробах або продуктах для початківців. Тут ніж складається з безлічі різних елементів, зібраних шар за шаром. Вони скручуються або затискаються, щоб утримуватися разом.

Спочатку леза ножа виготовлялися з перероблених автомобільних деталей (іноді навіть з частин залізничних колій).

Хитрощі і тренування

Одна з найпопулярніших речей в балісонг - це вміння його розкривати одним рухом руки. Кращий спосіб навчитися цьому - це тренування для початківців. У тренувального ножа балісонг затуплене лезо, тому користувач не поріже пальці під час тренування. Перевага тренувальних ножів балісонг в тому, що вони відносно дешеві. Що може зробити володіння подібним ножем відмінним хобі, що не вимагає величезних грошей.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.