Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що треба знати про гудзики?

Найпопулярніші моделі гудзиків

Які бувають види гудзиків, як їх відрізнити і як підібрати модель гудзики відповідно до типу одягу.

Гудзик - важлива деталь одягу не тільки через їх функціональне призначення, але і в якості декоративного елемента, який вдало доповнить фасон. Тому до вибору гудзиків, представлених в асортименті на сайті https://shop.tk-furnitura.com.ua/catalog/gudziki/, виробники одягу відносяться уважно і відповідально. Значення має все - від форми і розміру, кольору до текстури і навіть тиснення, орнаменту, матового або глянцевого покриття або логотипу бренду.

Види гудзиків

Ґудзики - настільки звична і буденна в нашому житті річ, що ми навіть не помічаємо, наскільки часто стикаємося з ними в побуті. А насправді їх є сотні, якщо не тисячі видів, кожен з яких має свою власну функцію.

Ґудзики класифікують за:

  1. Розміром. Зазвичай розмір вимірюється по діаметру в мм.
  2. Функціональним призначенням. Є гудзики для верхнього одягу, суконь, чоловічих і жіночих костюмів, брюк та спідниць, сорочок, спідньої білизни, взуття та аксесуарів (наприклад, капелюшків, сумок і шарфів). Є також гудзики для постільної білизни, штор, меблів, елементів декору.
  3. Матеріалом виготовлення. Сюди відносяться пластикові гудзики, гудзики з дерева, каменю, скла, перламутру, металу.
  4. Дизайном. Ґудзики відрізняються за формою (овальні, квадратні, трикутні, круглі гудзики), кольором, рельєфу, орнаменту тощо.
  5. Варіантом фіксації. Є гудзики на ніжці або з 2 або 4 отворами для пришивання.

Найпопулярніші моделі гудзиків

Найчастіше гудзики виділяють саме за їх призначенням - в залежності від того, до якого одягу вони будуть кріпитися. Отже, існують певні шаблони гудзиків для різних видів одягу:

  1. Ґудзики для верхнього одягу. Пальтові, шубні гудзики повинні витримувати велике навантаження, тому зазвичай їх роблять об'ємними - від 25 мм і більше.
  2. Ґудзики для піджаків. Сучасний крій піджаків передбачає гудзики діаметром 20-25 мм.
  3. Ґудзики для брюк. Круглі, в діаметрі 15-20 мм.
  4. Ґудзики для суконь, жіночих блузок. Ця ніша заповнена найбільшим асортиментом і тут немає ніяких обмежень - ні в кольорі, ні в розмірі та формі. Хоча найчастіше замовляють гудзики від 10 до 20 мм.
  5. Сорочкові гудзики. Найбільш затребувана і найпростіша модель. Зазвичай це невеликі круглі гудзики 10-15 мм в діаметрі найрізноманітніших квітів.
  6. Ґудзики для нижньої білизни. Дизайн таких гудзиків мінімалістичний і тут головне - щоб вони були зручними і маленькими. Зазвичай це білі або прозорі круглі гудзики діаметром до 2 мм.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.