Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як шукати роботу за кордоном

Багато жителів України предпочитаются працевлаштуватися за кордоном. Причин цьому є кілька. Одна з основних - низький рівень заробітної плати в країні. Тому для людей, які бажають придбати власне житло, хороший автомобіль, забезпечити дітям навчання в престижному університеті, часто робота за кордоном стає єдиним варіантом.

Виникає закономірне питання, яким чином шукати роботу. Далеко не у всіх є друзі або родичі за кордоном, які можуть познайомити з потенційним роботодавцем.

Звичайно шукати роботу необхідно заздалегідь. До моменту від'їзду. Не забудьте, що обов'язкове знання мови країни, в яку ви плануєте від'їзд.

Завжди, до моменту зборів, варто оцінити затребуваність своєї професії і її значимість в професійних колах в тій країні куди ви плануєте виїхати. Для цього варто вивчити форуми і популярні групи в соціальних мережах по виїзду за кордон.

Після того, як ви уточнили всі нюанси, обов'язково постарайтеся знайти консультанта або іншого фахівця, хто зможе вам шукати роботу або адаптуватися в іншій країні. Це необхідно в разі, якщо фактично у вас немає жодного контакту в новій країні.

Звичайно, великою перевагою сьогодні, є те, що всі співбесіди і переговори можна провести через інтернет і месенджери. Це дозволяє без додаткових витрат і зусиль познайомитися з майбутнім роботодавцем і вибудувати ділові комунікації.

З офіційним оформленням

Звичайно, в мережі можна знайти чимало привабливих вакансій, але важливо розуміти, що далеко не всі з них відрізняються порядністю. Краще не ризикувати, а звертатися за допомогою на перевірені майданчики з офіційним працевлаштуванням. Офіційне оформлення на роботу дозволяє не тільки позбутися від ризиків і відчувати себе в безпеці, а й отримати повний соціальний пакет. До того ж робота за кордоном для українців є практично завжди, нові вакансії з'являються регулярно.

Які фахівці потрібні?

Якщо переглянути свіжі вакансії на одному з найбільш популярних порталів для пошуку роботи за кордоном https://companyrank.info/companies/nikoloz-job/, то ви будете приємно здивовані різноманітністю. Потенційні роботодавці шукають:

  1. водіїв,
  2. будівельників,
  3. працівників сфери обслуговування, а зокрема кафе і ресторанів.

Багато вакансії стосуються роботи на заводах, фармакологічних підприємствах, фабриках. У будь-якому випадку, вакансій - багато. Практично кожен фахівець, незалежно від віку і освіти, зможе підібрати для себе підходящу пропозицію. Навіть студенти або люди без спеціальних навичок і освіти зможуть підібрати для себе роботи з непоганою заробітною платою.

Без посередників і передоплати

Онлайн портал не вимагає за свої послуги передоплати, вони допомагають працевлаштуватися без посередників. Варіант неофіційною роботи краще навіть не розглядати, ризик точно того не варто. Якщо вірити статистиці, то більше 7 мільйонів українців офіційно працюють за кордоном. Багато хто після декількох місяців або років роботи приймають рішення про еміграцію в іншу країну.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.