Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

На що звернути увагу при виборі токарного верстата з ЧПУ

Перш ніж розпочати вибір, варто продумати майбутні завдання: зрозуміти, на створенні чого саме буде зосереджено виробничий процес. У цьому допоможуть креслення на деталі або знання їх розмірів та матеріалу виготовлення. Після цього вибір полягає у послідовній оцінці наступних критеріїв.

Бюджет

Обладнання провідних європейських брендів преміум-сегменту матиме низку бонусів: комфорт керування, висока продуктивність, точність, надійність функціонування, достатній робочий ресурс. Пристрої середнього цінового сегмента теж демонструють гідні характеристики, щодо співвідношення ціни до якості, але можуть траплятися незначні несправності в роботі. Великий вибір обладнання - на сайті https://varitec.com.ua.

Поради:

Якщо ваше виробництво не надто масштабне, не заточене на здобуття значного прибутку, тоді можна зупинити вибір на верстатах китайських та тайванських брендів. Обов'язково проводьте пусконалагодження зусиллями професіоналів та щорічне гарантійне обслуговування.

Розраховуючи бюджет, не забудьте закласти в нього не менше 30% на придбання оснастки та інструментарію. Краще буде, якщо поставки всього цього будуть здійснюватися одночасно з покупкою верстата.

Розмір та форма заготовок

Підбираючи обладнання, орієнтуються на габаритні розміри заготовок, їхню форму, оскільки вони визначають геометрію агрегату.

Вона, своєю чергою, включає такі параметри:

  1. Діаметр над станиною: величина, що впливає можливості роботи з деталями певних діаметрів.
  2. Відстань між центрами: відображає допустиму довжину елемента, з яким можна працювати.

Максимальні значення діаметра обробки: демонструє, яких показниках діаметра може відбуватися обточування.

Пристрій не повинен бути впритул за габаритами заготівлі, краще брати обладнання із запасом.
Вибирати верстат варто і за формою деталей: коли діаметр перевищує довжину, дорівнює їй або довжина перевищує в кілька разів.

Якщо діаметр заготовки суттєво перевищує її ширину, тоді підбирають обладнання з великими патронами розмірів, щоб забезпечувати надійну фіксацію.

Матеріал, що обробляється

Якщо матеріал, що обробляється, відноситься до категорії твердих (наприклад, сталь), тоді підійде модель пристрою, що витримує високі навантаження. Якщо як деталі представлені штампування, пакування, то верстати повинні бути націлені на ударні навантаження. Вироби з кольорових металів можна обробляти на легких верстатах, шпинделі яких працюють на високих оборотах, та швидкісні режими переміщення осями теж збільшені. При обробці чавунних заготовок варто вибирати варіанти, що захищають важливі елементи пристрою від попадання пилу.

Поради:

Головний привід, що працює з високими показниками потужності, - ідеальний вибір для роботи зі сталевими виробами.

Для кольорових металів підійдуть швидкісні різновиди агрегатів.

Віддавати перевагу варто агрегатам великої жорсткості: зазвичай цей показник тим більший, чим більше маса обладнання.

Серійність виробництва

Орієнтуються на масштабність виробничих процесів. Якщо токарний верстат із ЧПУ планується використовувати кілька змін поспіль, тоді потрібно подбати про додаткові опції. Наприклад, якщо передбачається створення дрібних виробів, тоді обладнання доповнюють податчиком та уловлювачем деталей.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.