Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати боксерську грушу або мішок?

Дане питання часто стоїть перед людьми, які хочуть придбати мішок або грушу для будинку, дачі, квартири. Важливими критеріями підбору мішка або груші для боксу є габарити та вага. Розповідаємо про основні види груш і мішків, про які дійсно варто знати.

Боксерський мішок

Боксерський мішок має циліндричну форму. Мішки виготовляються з різних матеріалів, ми зупинимося на шкіряних. Такі мішки мають підвищену міцність. Але варто відзначити, що важливий не тільки зовнішній матеріал, а й внутрішнє набивання. Від нього залежить безпека спортсмена, якість поглинання ударів та гасіння коливань. Наповнювач для боксерських мішків варто вибирати з текстильних клаптів із щільною пінною обшивкою з боків. Це дозволить амортизувати удари, а також відчувати мішок при попаданні. У таких мішків якісне опрацювання швів та інші технології, що збільшують міцність.

Якими бувають вага та розміри?

Вага зазвичай від 50 до 70 кг. Висота від 150 см до 180 см, діаметр від 40 см до 45 см. Такі мішки вибирають за даним посиланням https://sportko.com.ua/catalogs/sportivnyy-inventar/meshki_ua/ важкоатлети та професійні спортсмени. Завдяки своїй вазі мішки таких габаритів менш схильні до розгойдування і більш стійкі до сильних ударів. Варто зазначити, що діаметр 45 см досить рідкісний, тому що складно знайти цілісний шматок шкіри такого розміру для пошиття мішка. Зараз тренд на заняття боксом, але не всі готові повісити вдома мішок таких розмірів. Виробники спеціально для цього випускають аматорські боксерські мішки від 100 см, які, природно, важать менше, але при цьому мають такі ж властивості поглинання удару та міцності, як професійні.

Боксерська груша

Боксерська груша має краплеподібну форму. Груші мають невеликі розміри – висота від 60 до 80 см, діаметр від 40 до 60 см. Такий снаряд дозволяє відпрацьовувати різні удари (бічні, прямі та аперкоти), а також займає менше місця у квартирі. Дані снаряди, звичайно, менш стійкі до сильних ударів, але все ж таки мають масу переваг. Груші займають мало місця і відмінно служать спортсменам-початківцям і любителям боксу. Як правило, боксерські груші виготовляються з тих самих матеріалів, що й великі мішки. Звертайте увагу на набивання, воно має бути злегка м'яким на дотик - це знизить травмонебезпечність при тренуваннях. Також снаряд повинен мати гарні, рівні шви.

Як ви розумієте, всі груші та мішки відрізняються за розмірами та характеристиками. Для відпрацювання сили удару рекомендуємо використовувати боксерський мішок, а для відпрацювання швидкості - боксерську грушу. Визначте мету ваших занять і виберіть снаряд, який підходить для вас, звертаючи пильну увагу на його якість. Успішних тренувань!



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.