Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Дизайн інтер'єру вітальні: функціональне зонування

Радянська епоха привчила людей жити скромно – маленькі квартири, великі родини. Але навіть у ті «малогабаритні» роки одну з кімнат традиційно називали «вітальнею». Саме в ній зустрічали гостей, запрошених на свято родинне, попередньо трансформувавши ліжко, диван і висунувши з кута розкладний стіл-книжку. Потім на білосніжну скатертину виставлялися припасені для такого випадку скромні частування часів тотального дефіциту, і звичайна житлова кімната перевтілювалася в гостьову залу...

«За чайним столиком у вітальні...»

Сучасні квартири стали помітно просторішими. Під вітальню все частіше виділяється окрема кімната. Тим не менш, це приміщення як і раніше залишається багатофункціональним. По-перше, незважаючи на тенденцію проведення дружніх зустрічей на нейтральній смузі, гості все ще приходять, і прийняти ми їх повинні з належним комфортом. Добре, якщо у вітальні виділена спеціальна територія для гостей: великий обідній стіл зі стільцями, зручні крісла перед каміном, м'який куточок з журнальним столиком навпроти телевізора.

По-друге, вітальня - це місце спільного дозвілля родини, тому логічним буде облаштування приміщення у відповідності з інтересами кожного з мешканців будинку. Простою ілюстрацією може служити всім знайома картина вечірнього проведення часу середньостатистичної сім'ї: тато «бродить по просторах інтернету», уткнувшись в ноутбук, мама дивиться улюблений серіал, влаштувавшись на м'якому дивані, діти грають на килимі біля каміна, а бабуся в кріслі під торшером в'яже свій нескінченний шарф... Зауважте, вся сім'я в зборі, і ніхто нікому не заважає.

Ми можемо виділити, таким чином, кілька основних зон. Вони ж будуть смисловими центрами вітальні. У нашому випадку це зона ТБ з м'якими меблями, парадно-обідня група і сімейна зона відпочинку біля каміна - диван з пуфами і подушками, килим, кілька зручних крісел і різні світильники з регульованим освітленням.

Розібратися з дизайном інтер'єру та зонуванням допоможе студія homeinteriors.com.ua за вигідними цінами! Скористайтеся допомогою професіоналів, щоб ваше помешкання було затишним та зручним!

З допомогою зонування можна не тільки зробити вітальню максимально комфортною, але і візуально вирівняти неправильну конфігурацію приміщення. Наприклад, відокремивши робочу зону з комп'ютерним столом легким стелажем, можна приховати зайвий кут і зробити вітальню візуально більш квадратною. Умовне зонування вирішується за допомогою легких перегородок, предметів меблів, системи освітлення та виділення кольором чи малюнком.

Варто згадати ще одне призначення вітальні, традиційно властиве нашому менталітету – блиснути, вразити, здивувати. Звідси оригінальне оздоблення стін, предмети антикваріату і художні оригінали, всілякі колекції, текстиль з особливо привабливою текстурою і фактурою і незвичайні елементи декору. Загалом, все, що ми готові пред'явити будь-якому вторгненню ззовні. Однак не варто забувати, що внутрішнє оздоблення вітальні демонструє смак і почуття стилю господаря. Щоб не зайти далеко на поводу у власних амбіцій і не перетворити парадну кімнату будинку в музей або, гірше того, у ломбард, доручіть дизайн інтер'єру вітальні професіоналам. Це допоможе вам організувати простір з урахуванням поставлених функціональних завдань і в межах вибраного стилю.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь