Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Автомобіль не заводиться. Що робити?

Погодьтеся, неприємна історія, коли поспішаєш, а машина не заводиться. Причому навіть новий транспортний засіб виходить з ладу. Але якщо таке сталося, не повертайте постійно ключ запалювання, адже це може призвести до розрядки акумулятора. І не женіть відразу машину в автосервіс. Іноді, розібравшись у ситуації, можна досить швидко самостійно вирішити проблему і вирушити далі.

Найпростіші несправності

Якщо машина не заводиться, подивіться на показання приладів. Можливо причиною є низький рівень палива. Тоді проблема вирішується заповненням бензобака.

Іноді причина в розрядженому акумуляторі. Для його зарядки необхідно виконати наступне:

• Використовувати спеціальний пристрій, призначений для таких цілей

• Віднести акумулятор в найближчий гаражний кооператив або автосервіс

• Попросити знайомого або сусіда «прикурити». Для цього знадобляться спеціальні проводи з затискачами на кінцях

• Використовувати перетворювач на 12 В, який підключається до звичайної мережі

Якщо справа не в розрядці акумулятора, спробуйте оглянути електросистему автомобіля. Можливо, який-небудь провід відпав від клеми і створив замикання, підвищивши навантаження на батарею.

Такі способи, які можуть допомогти «оживити» транспортний засіб, підійдуть не кожному автовласнику. Якщо не впевнені, що впораєтеся, просто зверніться в одну з перевірених станцій технічного обслуговування на сайті авторіа. Краще витратити час, ніж потім витрачати гроші на усунення проблем, яких можна було уникнути.

Проблема в стартері

під час повороту ключа не чути звук стартера, значить, справа знову в електричній системі автомобіля. Бути може клеми, встановлені на акумулятор, сильно окислені, тому стартер не отримує необхідної сили струму. Для цього візьміть ніж або наждачний папір і зачистіть ними клеми до металевого блиску.

Якщо проблема не в акумуляторі, зверніть увагу на стартер, зазвичай проблема криється в реле або проводці. Поверніть кілька разів ключем, щоб визначити, чути чи клацання в цей момент. Якщо звуку немає, то, швидше за все, вийшло з ладу реле.

Спробуйте зняти зі стартера провід, який відходить від замка запалювання. Візьміть мультиметр і перевірте наявність напруги в цьому дроті. У відсутність приладу використовуйте відрізок проводу і при замкнутої електроланцюга з'єднайте клему втягивающего реле з акумулятором безпосередньо. Якщо при включенні стартера дроти почнуть сильно грітися, то для вирішення проблеми слід звернутися в автосервіс.

Проблеми з системою запалювання

Якщо стартер справний, а автомобіль все одно не заводиться, зверніть увагу на систему запалювання. Підніміть капот і уважно огляньте котушку запалювання, свічки, і комутатор. Протріть вологі місця ганчіркою і почекайте трохи, поки вони повністю висохнуть.

Огляньте кожух котушки і проводів. Зазвичай їх пошкодження призводять до проблем з експлуатацією автомобіля. Тепер викрутити свічку і, з'єднавши її з високовольтним проводом, подивіться, чи іскра при повороті ключа. Якщо немає іскри, то покладіть на металеву поверхню дріт, що відходить від котушки і комутатора. Повторне відсутність іскри вкаже на те, що деталі підлягають заміні. Якщо на свічці відсутня іскра, то перевірте наявність на ній нагару. В цьому випадку доведеться очистити свічку і просмажити кілька хвилин на відкритому вогні.

Проблеми з подачею палива

Буває, що автомобіль заводиться і відразу глухне. Тоді причина в паливній системі. У такому разі прислухайтеся до роботи бензонасоса. Якщо нічого не чути, зніміть вхідний шланг паливного фільтра і знову поверніть ключ. При наявності струменя палива, знімете виходить шланг і повторіть процедуру. У відсутність струменя спробуйте продути шланг, в іншому випадку, доведеться міняти деталь.

І наостанок, застосовуйте ці знання лише у тому випадку, якщо автомобіль потрібен терміново. Просто так не розбирайте машину самостійно. Дочекайтеся, коли її зможе оглянути фахівець, який виявить проблему і усуне її.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь