Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Чим відрізняються пральні машини

Асортимент пральних машин, представлених сьогодні у продажу досить широкий. Покупці, вперше зіткнулися з таким вибором, губляться в розмаїтті брендів, розкид цін і характеристики. У цій статті ми спробуємо розібратися, чим відрізняються пральні машини.

Перший і найважливіший з цих параметрів – це габаритні розміри. Необхідно визначитися з місцем установки, щоб зрозуміти, яка ширина і глибина пристрою є допустимою. А, виходячи з цього, встановлюється і переважний тип завантаження. Якщо пральній машині відводиться невеликий важкодоступний кут, то краще вибирати моделі з вертикальним завантаженням білизни. Такі пральні машини мають компактні розміри і відкриваються вгору, що не вимагає додаткового місця. Якщо ж простору в квартирі досить, можна придбати машину з фронтальним завантаженням. Крім стильного дизайну, здатної прикрасити інтер'єр, така техніка володіє поруч переваг. По-перше, вартість пральних машин з фронтальним завантаженням, як правило, нижче. По-друге, її можна використовувати як додаткову робочу поверхню.

Сьогодні виробники пропонують три типи пральних машин за розміром: стандартні, вузькі і малогабаритні. Стандартна пральна машина має наступні розміри: висота – 85 см, ширина – 60 см глибина – 58 см. При установці віддаленість від стіни повинна становити 3-5 см. Вузькі пральні машини мають глибину – 32 см ( до речі, вас можуть зацікавити отзывы об узких стиральных машинах). Для невеликих приміщень призначені малогабаритні моделі з розмірами 67x50x40. Така пральна машина може бути встановлена навіть під раковину.

Важливо враховувати приміщення, в якому буде встановлена пральна машина. В європейських країнах під подібну техніку відводяться спеціальні приміщення. У Росії така практика відсутня, і пральні машини найчастіше працюють у ванних кімнатах, кухнях і навіть коридорах. Крім очевидного незручності, така експлуатація завдає певної шкоди приладу. Високий рівень вологості у ванній кімнаті негативно позначається на механічних деталях машини і може привести до поломки. На кухні пральній машинці нічого не загрожує, але хімікати, використовувані при пранні, можуть отруювати харчові продукти.

Одним з ключових відмінностей пральних машин є обсяг завантаження білизни. Для невеликої сім'ї достатньо буде 2-3 кг. Однак більшість сімей вибирає машинки з об'ємом до 7 кг, що дозволяють прати постільну білизну і приналежності, зимовий одяг і т. п.

Фахівці відзначають, що важливою відмінністю пральних машин є країна збірки. За статистикою, техніка, зібрана в Німеччині прослужить до 15 років, в Італії – до 10, у Кореї – не більше 5, у Китаї – 2-3 роки. В європейських країнах застосовується ручна збірка, тому пральні машини вважаються більш надійними і довговічними. У Китаї, Кореї, Туреччині і ряді інших держав використовується автоматичне складання, що знижує термін експлуатації, але і істотно зменшує вартість техніки.

Відмінність пральних машин полягає і у використовуваних при виробництві матеріалах. Так, бак з нержавіючої сталі або композитних матеріалів прослужить набагато довше, ніж емальований.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь