Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Світлодіодна стрічка: особливості вибору

Буквально кілька років тому український ринок поповнився новим і досить цікавим пристосуванням для освітлення. Сьогодні, крім звичайних ламп розжарювання (ЛН) і люмінесцентних аналогів, можна купити світлодіодну стрічку в Україні. Подібні пристрої являють собою вузькі і гнучкі стрічки, які можуть приймати різну геометричну форму. Довжина такого виробу, як правило, становить 5 м, проте може бути збільшена або зменшена в кілька разів. Так, можна розрізати стрічку на дрібні сегменти, розміри яких будуть рівні декільком сантиметрам.

светодиодная лента в украине

Світлодіодна стрічка: в залежності від світловіддачі

Найвизначнішою світлотехнічної величиною є сила світлового потоку. Вона вимірюється в «лм / м» (люмен на метр). Даний показник залежить від типу і кількості діодів, розташованих на одному метрі вироби. Володіючи інформацією про тип діодів, а також знаючи їх число можна з легкістю визначити показник світловіддачі.

Отже, світлодіодну стрічку купити самостійно цілком можливо, необхідно лише провести кілька нехитрих розрахунків. Яких саме? Розглянемо наступний приклад. Нехай в метрі стрічки встановлено 60 діодів LED-CW-SMD3528, світловий потік яких дорівнює 5 лм. Помноживши 5 лм на 60 діодів, ви отримаєте значення в 300 лм / м, що і є шуканим значенням світлового потоку. За умови, що на стрічці розташовано 30 світлодіодів з показником в 12 лм, значення загального світлового потоку буде вище, ніж для попереднього прикладу. Отже, для 30 світлодіодів на одному метрі світловий потік буде дорівнює 12х30, що дорівнює 360 лм / м. Таке значення рівносильно лампі розжарювання в 24 Вт. Після нескладних розрахунків, можна без сторонньої допомоги підібрати світлодіодну стрічку необхідної потужності, яка повноцінно замінить будь-який освітлювальний прилад. Слід лише пам'ятати його основні характеристики і застосувати описаний вище спосіб обчислення.

Де знайти якісну світлодіодну стрічку в Україні?

Якщо ж вам належить облаштовувати приміщення або фасади будівель складної геометричної форми, то краще вдатися до допомоги кваліфікованих фахівців компанії «Ledstorm». Вони допоможуть з точністю розрахувати необхідні габарити стрічки, потужність світлового потоку і зорієнтують щодо необхідної кількості світлодіодів на виробі. Також співробітники компанії розкажуть, чому у тій чи іншій світлодіодної стрічки ціна саме така і в чому різниця між моделями стрічок. Типів таких невеликих освітлювальних пристроїв величезна кількість і, перш за все, слід відштовхуватися від умов, в яких світлодіодна стрічка буде розташована. При розміщенні в закритих приміщеннях в якості основного освітлювального приладу, можна придбати пристосування без спеціального захисного шару. Однак, використання даного виробу в якості підсвічування в басейнах або фонтанах вимагає наявності на поверхні спеціального герметика.

 



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь