Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особливості та переваги комбінованих депозитів

Накопичення коштів на якусь дорогу річ, наприклад, житло або автомобіль, вимагає часу. А тому кожен заповзятливий людина розуміє, що краще всього створити накопичувальний рахунок. Адже по мірі збору грошей, можна одержувати додаткові дивіденди від банку.

Однак на тлі економічних криз, «спалахують» то в одному, то в іншій державі, виникають сумніви з приводу надійності зберігання коштів у банку. З'являється безліч питань – класти гроші на депозит або на кілька, в якій валюті відкривати рахунок, чи шукати інші підприємства для інвестування та ін. Тим більше, останнім часом вкладники стали незадоволені прибутковістю вкладень у банках. Адже на рахунок у вітчизняній валюті «капає» всього 10-15% річних, а в іноземній і зовсім 0,5-4% річних. Щоб залучити більше вкладників, банки стали пропонувати нові фінансові продукти під назвою «об'єднані депозити», які вважаються вкладами підвищеної прибутковості. Виділяють кілька видів їх, але докладно варто зупинитися на двох – це дробовий і фондовий.

До речі, на сторінці https://tengribank.kz/retail/deposits/ ви можете дізнатися умови вигідного депозиту просто зараз!

Під дробовим внеском мається на увазі розподіл суми на кілька частин. Кожна з них інвестується в якийсь окремий комерційний проект, управління яким здійснюється партнером банку. Приміром, 40% залишається у самій фінансовій організації на класичному депозиті з 13% річних. Ще 30% інвестується в дорогоцінні метали, де ступінь прибутковості становить 2-8% річних. А решта 30% йдуть на купівлю акцій і облігацій. Останнім вкладення може виявитися самим прибутковим, оскільки акції окремих підприємств здатні приносити до 10-60% річних. У разі кризи в цій компанії, втрати цінних паперів покриються доходами з банківських депозитів. Тому даний фінансовий продукт ідеально підійде для людей, які хочуть заробляти, але не хочуть ризикувати.

Фондовий депозит можна назвати «частковим випадком» дробового, оскільки тут також передбачається розподіл фінансів. Як правило, 80% йде на депозит, а 20% на купівлю паїв в інвестиційних фондах. Їх вибір здійснюється клієнтом самостійно, тому можна віддати перевагу найбільш успішним та розвинутим організаціям. Однак неможливо передбачити, наскільки вигідним виявляється таку пропозицію, оскільки все залежить від ринкової ситуації. Іноді прибутковість становить 30-40%, а іноді можна і в мінуса піти. Але, як правило, вони покриваються доходом з депозиту, тому клієнт застрахований від втрати свого капіталу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь