Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Плюси і мінуси контекстної реклами

Всі добре знають, що є умовно безкоштовне сео-просування і платна контекстна реклама. Але сьогодні поговоримо про те, які переваги і недоліки має контекстна реклама.

Почнемо з переваг. Найголовніша перевага - миттєвість результату. Тобто як тільки ви налаштували кампанію і поповнили баланс - ваша реклама починає показуватися у видачі пошукової системи поряд з органічної видачею.

Така реклама є виділеної, за деякими дослідженнями на контекстні оголошення користувачі переходять навіть частіше, ніж на результати пошуку в органічній видачі. Ваше завдання - лише «зачепити» потенційного клієнта, щоб він перейшов саме на ваш сайт.

При правильному налаштуванні контекстна реклама в пошукових системах може бути не дуже дорогою і може показувати відмінні результати по залученні клієнтів або покупців.

Але у такого типу реклами є і свої недоліки. Саме через цих недоліків класичне сео-просування є досі актуальним.

Для початку треба сказати, що контекстна реклама дорога. Так, ви можете мінімізувати її вартість при правильних налаштуваннях, але так чи інакше - це дороге задоволення. І якщо у вас немає достатнього бюджету, яким ви готові ризикнути, краще і не пробувати. Проте, з спеціалістами сайту ТТС ви можете суттєво заощадити кошти при проведення рекламної кампанії в пошуковиках.

У браузерах багатьох користувачів встановлено блокатори реклами, через що такі оголошення просто «зникають» з видачі. Цей відсоток користувачів насправді досить значний і останнім часом тільки збільшується.

У контекстній рекламі серйозна конкуренція. Зрозуміло також, що чим більша конкуренція - тим вище розцінки на рекламу. Знайти дійсно неконкурентні, проте цільові запити для вашої реклами завдання не з легких, якщо ви, скажімо, продаєте побутову техніку.

Однак, розглянувши питання про доцільність застосування контекстної реклами, можна стверджувати, що вона є ефективною і швидкою. Але краще застосовувати її в комплексі з класичним СЕО-просуванням і тоді це дасть максимально хороші результати.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь