Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як правильно харчуватися влітку?

Головне правило літнього харчування - надмірно не навантажувати організм. Їжа повинна швидко засвоюватися. Організм сам відчуває, що йому необхідно: на підсвідомому рівні відмовиться від жирної відбивною на користь овочевого салату.

З настанням спеки відбуваються зміни в роботі організму: скорочується час на сон, а процес хімічних реакцій і обміну речовин прискорюються. Саме тому пити хочеться більше, а є - навпаки менше. Через це краще вживати низькокалорійну їжу.

Найпершим кроком має бути відмова від жирної висококалорійної їжі. Найкраще буде замінити м'ясо рибою і морепродуктами. Якщо ви не уявляєте свій раціон без м'яса, то тоді потрібно віддавати перевагу холодному відварного м'яса.

Оскільки організм разом з потом дуже швидко втрачає воду, потрібно постійно контролювати водний баланс, інакше разом з зневодненням заробите авітаміноз. Слідкуйте за тим, що ви п'єте. Постарайтеся обмежити вживання солодких газованих напоїв, вибирайте все натуральне - соки, кваси, компоти, відвари, киселі, домашні лимонади. Рецептів зараз надзвичайно багато, і кожен зможе щось підібрати собі до смаку.

Також не варто забувати про улюбленому морозиві, але якщо ви боїтеся зайвих кілокалорій, замініть його коктейлями та смузі, фруктовими та ягідними. Є ще варіант вживання кисневих коктейлів. Для цього достатньо відвідати кисневий бар в вашому місті.

Перевага повинна віддаватися рідкої їжі, наприклад холодних супів, яких безліч: різні варіанти окрошки, борщ, супи-пюре.

Фрукти і овочі найчастіше вживаються свіжими, а оскільки вони не проходять термічної обробки, потрібно уважно стежити за їх чистотою, і ні в якому разі не вживати нічого «прямо з грядки», інакше кишковий розлад буде забезпечено. Також дуже обережним потрібно бути з кисломолочними продуктами: на жарі вони зіпсуються просто моментально.

Особливо популярні такі овочі та фрукти, що містять високу кількість води, так звані «холодні» продукти: огірки (96% води), пагони селери (94%), томати (93%), шпинат (92%), диня (91%) , суниця (90%), папайя (89%), грейпфрут (88%), кучерява капуста калі (87%), апельсини (86%).

При приготуванні салатів для заправки краще вибирати масла холодного віджиму - оливкова, лляна, кунжутна. Майонезні і сметанні заправки дуже швидко псуються на спеці, будьте уважні, бережіть своє здоров'я.

Ось такі смачні рекомендації.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь