Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати клей для пластику

Якщо підійти серйозно до вибору клею для ремонту предметів з пластику, результат буде позитивним. Потрібно продумати можливі нюанси, уважно вивчити рекомендації по використанню клеять засобів. Різні види пластику відрізняються за складом, кожен клей володіє певними особливостями.

Види клейких сумішей

На будівельному світовому ринку представлений великий вибір засобів для склеювання пластику та виробів з нього. Клейкі речовини різних торгових марок відрізняються по:

  1. складом;
  2. методикою склеювання;
  3. способом використання;
  4. вартістю.

Всі існуючі клеять кошти діляться на кілька категорій:

  1. рідкі;
  2. контактні;
  3. реакційні;
  4. термальні.

Рідкі клейкі речовини підрозділяються на ті, основу яких складає розчинник, і ті, що мають водною основою. Контактний клей для пластика для салона автомобиля діє дуже швидко. Розрізняють два види: з затверджувачем і без нього. Реакційні клеять кошти вважають найбільш надійними, вони поділяються на одно- і двокомпонентні речовини. Термоклей - спеціальний вид клейких препаратів, що виявляють особливості при нагріванні від 100 до 220градусов в залежності від виду клею.

Вибір клею

Перш, ніж купувати клей для пластику термостійкий водостійкий, слід з'ясувати тип пластика. Результатом ремонту двох поверхонь є надійне з'єднання, тому клейкі речовини має при використанні перетвориться в сплав. Основний параметр клею - прозорість і неможливість змінити колір склеюваного пластика. Ще однією важливою властивістю вважається час застигання.

Найчастіше вибір здійснюється на користь універсальних клеять речовин, придатних для різних варіантів пластика. Слід враховувати навантаження, яке несе потребує ремонту поверхню. Гнучкі види пластика зручніше склеювати контактними клеять препаратами, які при висиханні не перешкоджають вигинає моменту предмета.

Звичайно, якщо ви хочете заклеїти взуття, то вам варто купити спеціальний тип клею для цього на сторінці https://obuv-complekt.com/p38517324-klej-dlya-vzuttya.html.

Рідкі й реакційні клейкі засоби користуються популярністю в разі ремонту нерухомих поверхонь, що демонструють при експлуатації певну міцність. Реакційні склади клею добре проявляють себе при склеюванні предметів, що піддаються нагріванню при експлуатації.

На замітку!

Ретельний підбір клею для реставрації пластика і застосування строго за рекомендаціями є гарантією надійного з'єднання пластикових поверхонь. Дотримання правильної послідовності і рад з техніки безпеки при користуванні хімічно активними препаратами дозволяє досягати якісного результату ремонту виробів із пластику.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь