Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Види насіння: яке насіння краще?

Зараз виробники пропонують різні види спеціально обробленого насіння, що спрощують або взагалі виключають передпосівний процес їх обробки. Простіше кажучи, робота відбувається за принципом: взяв насіння і посадив. Це досить зручно, але у всіх видів спеціально обробленого насіння є свої особливості, що безпосередньо впливають на правила їх посадки і первинного догляду. Часто реалізатори новинок чують про них невтішні відгуки - купили нове насіння, а вони не зійшли. В основному, невдачі садівників осягають тому, що до нових видів насіння вони застосовують «старі перевірені способи посадки». Це елементарна зневага до вивчення інструкції по застосуванню. Пропонуємо Вам розглянути основні види попередньо обробленого насіння, представлених зараз на ринку, особливості їх посадки і подальшого догляду за ними.

Дражироване (гранульоване) насіння

При використанні дражированого насіння важливо пам'ятати, що вони почнуть проростати лише тоді, коли розмокне і розчиниться поживна оболонка. А це означає, що в період проростання необхідно забезпечити достатній полив і висівати в добре зволожений грунт. Завжди стежте за вологістю землі, в сухий гранули почнуть тверднути і можуть пошкодити проросток.

До речі, на сайті cib.net.ua ви можете придбати якісне насіння за доступними цінами.

І ще один важливий момент: це насіння, незважаючи на те, що вони більші звичайних, не слід закладати на збільшену глибину - можуть не прорости. Сіяти їх потрібно так, як би ви сіяли звичайні дрібні насіння моркви, петрушки або цибулі. Оброблені таким чином насіння можна купити в магазині. Ціна в даному випадку особливо не відрізняється від звичайних, а користь для рослин і зручність у використанні в наявності.

Плазмове насіння

В Україні вперше плазмова обробка насіння була застосована в 1990 році. Після цього насіннєвий матеріал проходив перевірку в багатьох господарствах країни і були отримані тільки позитивні результати. Суть плазмової обробки полягає в тому, що насіння поміщаються в спеціальну газову середу зі зниженим тиском, що дозволяє значно підвищити схожість, врожайність майбутніх рослин, опірність культур до різних грибкових і вірусних захворювань.

Крім того, плазмова обробка збільшує терміни придатності в кілька разів. Подібна обробка - задоволення не з дешевих, тому плазмові насіння коштує дорожче звичайних. До речі, нерідко цим користуються непорядні продавці або виробники. Щоб не купити підробку, при виборі слід бути дуже уважним. На пакетиках з плазмовими насінням обов'язково повинна бути друкарська напис про те, що цей насіннєвий матеріал пройшов плазмову обробку. Деякі насіння можна відрізнити від звичайних з вигляду. Наприклад, огірки відрізняються кольором - вони яскраво-зелені. Зовнішня оболонка плазмових насіння, як правило, більш гладка.

Гелеве насіння

Спеціально розроблений склад дозволяє утримувати воду і створює ідеальні умови для пророщування насіння в грунті. Навіть якщо трапиться посуха, насіння буде забезпечено водою. Сходи не загинуть і перенесуть недолік або відсутність поливу протягом двох - трьох тижнів. Якщо ж пройдуть зливи, надлишок води не буде загрожувати насіння: гелева оболонка візьме рівно стільки вологи, скільки потрібно. Ось чому насіння серії «Грядка ледаря» в грунті мають більш високу схожість і проростають на тиждень раніше, ніж звичайні.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь