Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як побудувати будинок

Ви давно збираєтеся зайнятися будівництвом будинку, але побоюєтеся майбутніх витрат і затяжних клопотів? Ми розповімо вам, як правильно розпланувати свої ресурси, щоб не просто побудувати гарний будинок, але зробити це швидко і дешево. Коли складений план, залишається просто його виконати по пунктам. Отже, план будівництва недорогого приватного будинку для постійного проживання.

  1. Вибрати відповідний проект
  2. Закласти відповідний фундамент
  3. Звести стіни і забезпечити їх утеплення
  4. змонтувати дах
  5. Встановити внутрішні перегородки відповідно до проекту
  6. Встановити двері і вікна
  7. Налагодити водопостачання, водовідведення, електропостачання та опалення
  8. Провести завершальну внутрішню обробку

Незалежно від того, який будинок ви зібралися будувати, зовсім маленький або двоповерховий, якщо грамотно підібрати матеріали і з розумом підійти до організації будівництва, то термін зведення і витрачена сума виявляться набагато менше очікуваних. До речі, на сайті https://servuskyiv.ua/skolko-stoit-postroit-dom/ ви можете детальніше дізнатися про те, скільки коштує збудувати будинок.

Вибір проекту

Якщо ви хочете побудувати будинок дешево, то слід вибирати простий і практичний проект з мінімумом внутрішніх стін, а відношення корисної площі будинку до загальної повинно бути максимальним. Стандарт корисної площі - 75%. Відсіваючи проекти з різними коморами, балконами і безліччю перегородок, можна домогтися 90%.

Фундамент

Тип фундаменту залежить від глибини протікання ґрунтових вод, структури грунту, розмірів будинку і обраного матеріалу стін. Тому георозвідки необхідна.

Для одноповерхового будинку підійде стрічковий мелкозаглубленний фундамент. Викопується котлован, можна вручну, робиться опалубка з бруса і дощок. Використання арматури посилить конструкцію.

Щоб дешево облаштувати гідроізоляцію фундаменту, найкраще підійде звичайний руберойд. На бетоні теж можна заощадити, замісивши його самостійно в узятій напрокат бетономішалці. Головне у виготовленні фундаменту - як слід утрамбувати.

Стіни

Основні матеріали для стін - це дерево, газобетонні або пінобетонні блоки, цегла. Будівництво каркасного будинку займе мало часу, але каркасний будинок недовговічний. аркасний будинок собіраетсяДерево дає усадку і не відрізняється пожаробезопасностью, цегла - відносно дорогий матеріал і будівництво з його застосуванням займає багато часу. Щоб звести стіни швидко і заощадити, а будинок вийшов теплий, рекомендуємо використовувати блоки. Дешево і просто утеплити будинок найкраще пінополістирольними плитами.

Дах

З метою економії і практичності краще вибрати двосхилий дах. Для її монтажу знадобляться соснові дошки і брус, а також матеріал для самої покрівлі. Самим недорогим і безпечним покрівельним матеріалом є металопрофіль. Шифер екологічно шкідливий, а черепиця і ондулін зажадають істотних витрат.

Внутрішні перегородки

Як будувати конструкції з гіпсокартону зараз знає кожен. Це просто, швидко і недорого. Спочатку монтуються направляючі в підлогу і стелю, потім кріпляться вертикальні профілі, і, нарешті, саморізами прикручуються листи. Не забудьте зробити звукоізоляцію санвузла.

Двері і вікна

Вікна рекомендуємо вибрати металопластикові, з дво- або трехкамерной конструкцією, в залежності від того, наскільки холодно взимку в вашому регіоні. Вхідні двері повинна бути металева, а міжкімнатні можна зробити з МДФ. Двері з МДФ досить красива, довговічна, і обійдеться недорого.

Інженерні комунікації

Все, що потрібно для влаштування каналізації і водопостачання - це пластикові труби і фітинги. Для забезпечення будинку гарячою водою і теплом знадобиться газовий котел. А ось роботи по електриці краще довірити професіоналу.

Внутрішнє оздоблення

Завершальним етапом будівництва є обробка приміщень всередині будинку. Якою вона буде - кожен вирішує для себе в міру свого смаку і бюджету. Сучасні матеріали здатні задовольнити будь-які потреби.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь